Las Vegas luxus kobe reggeli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Reggeli Vegasban? Először is, körül kell nézni. Ha a bárpultnál mellettünk álló figuráról egyből el tudjuk dönteni, hogy ember-e, vagy denevér, akkor be lehet vágni még egy Mojitót, mielőtt felbotorkálnánk a szállodai szobánkba.

Egy tizenkét órás, álomtalan alváshoz több nem is kell. Ha viszont már aznap este ugyanazzal a lendülettel akarjuk folytatni a házunk elzálogosítását, akkor ennél valami emberesebbre lesz szükség. A Gastronomyblog.com be is mutat egy olyan szerencsejátékos-reggelit, ami elég energiát ad akár egy egész napos blackjackpartihoz is. Az Ocean's-sorozatból is jól ismert Bellagio hotel kínai éttermét vasárnap reggelenként egy olyan "brunch"-ért lehet megcélozni, ahol már a teríték látványa is elég ahhoz, hogy az ember egy kisebbfajta optikai csalódást éljen át.

Thinkstock
Thinkstock

A kisebb falatok gond nélkül megbújhatnak a finoman szólva is barokkos tányéron. Sokaknak már az első válogatás is megfelelne reggeli gyanánt, de az óriásrák, a citrus-gyömbér és a szakéban pácolt lazac csak a kezdet. Természetesen a friss gyümölcsök sem hiányoznak a svédasztalról.

Tengeri herkentyűk friss gyümölccsel - és ez még csak a kezdet. A bejegyzés szerzője a friss osztrigát dicsérte, valamint a spárga pannacottát és a kobemarhából készült carpacciót. A tehenek Rolls Royce-ából készült ételeket ugyan sűrűbben lehet fellelni egy olyan városban, ahol pénzért csak azt nem lehet megkapni, ami nem is létezik, ennek ellenére inkább elegáns vacsorák, mintsem reggelik tipikus tartozéka. A kaviárral díszített mini hajdina-waffel és a kacsa-terrine szintén erős nyálelválasztást indított be a posztolóban.

Csak ezek után érkeztek meg a Hoisin-szósszal (ami gyakorlatilag szójaszószt jelent) és mogyoróhagymával körített szendvicsek, amik állítólag túl húsosak voltak. Mit szólt volna egy párizsis zsemléhez? Akár a munkahelyére is elviheti az ember.

Érdemes másodszor is válogatni, mert egy lótuszszirmon szervírozott Ahi-tonhalszelet garnéla- és zöldbabsalátával nem fogja az egekig növelni a koleszterinszintünket, viszont így együtt egészen biztosan más ízélményt okoznak, mint egy adag szalonnás tojás.

Érdemes többször fordulni. Persze aki még több kalóriát akar bevinni, még mindig választhat egy nagy darab szalonnát, ami állítólag az egyik legjobb a választható különlegességek között is. És ott van persze a desszert, amiből szintén nem szűkös a kínálat: a feketeáfonyával és fehércsokival töltött, juharsziruppal meglocsolt franciapirítós csak a kezdet: fagylalttortától a fondue-ig gyakorlatilag minden olyasmi megtalálható itt, ami méltó társként csatlakozhat az ember gyomrában a válogatott különlegességekhez. Ja, és mindez csak 58 dollárba kerül, azaz körülbelül 13.000 forintból meg is úszhatjuk, hogy a Bellagióban reggelizzünk. Aki sokallná az árat, az Las Vegasban ennél jóval kevesebből is jóllakhat (európai gyomorral kétszer is), aki viszont valaha is arra vetődött és alkalma is volt ennyi finomsággal összekenni egy ilyen elképesztő tányért, az mindenképp küldjön egy élménybeszámolót! Ha itthon találkozik hasonló kaliberű reggelivel, akkor is. A teljes cikk megtalálható a Gastronomyblog.com-on.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.