Palagio étterem kritika Olaszország Ezo Vizzari Combal zero La Repubblica konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legjobb éttermeket osztályozó itáliai gasztrokalauz ugyan csak ősszel jelenik meg, de a La Repubblica napilap már közzétette az idei eredményeket: az északi Piemonte és a déli Campania tartomány konyhája került az élre, a legjobb étterem címét a Combal.Zero érdemelte ki a Torino közeli Rivoliban.

Thinkstockphotos
Thinkstockphotos

A l'Espresso októberben megjelenő kalauza 2700 éttermet osztályoz. "Az éttermek továbbra is magas száma azt mutatja, hogy a gazdasági válság ellenére a minőségi olasz vendéglátás képes volt talpon maradni." A kalauzba bekerült éttermek osztályzatai azt bizonyítják, hogy Itáliában "soha nem lehetett ennyire jól enni mint 2012-ben"- hangoztatta Ezo Vizzari, a gasztrokalauz szerkesztője.

Ennek ellenére az olaszok egyre kevesebbet járnak étterembe: "téves közhitnek számít, hogy a neves szakács vezette étterem megfizethetetlen, miközben a könnyűzenei koncertjegyre vagy labdarúgó mérkőzésre nem sajnálnak ugyanannyit kifizetni" - tette hozzá Vizzani.
A La Repubblica szerint az év ételét Vito Mollica főzte a firenzei Palagio étteremben. A fogás neve Cavatelli cacio e pepe, és különlegességét az adja, hogy a szakács a tradicionális sajttal-borssal megszórt tésztát rákkal ízesíti. Mészáros Gabriella elárulta, hogy tervbe vették a Bortankönyv két kötetének angol nyelvű kiadását is, és ha ez megvalósul, a könyvek új, színes külsőt kapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.