Kreatív alkotások műanyag palackokból

műanyag alkotás hulladék design kreatív palack
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mielőtt laposra taposod a legközelebbi műanyag palackot nézd, meg, mennyi mindenre használhatod a háztartásban – a profik egyenesen műalkotásokat hoznak létre belőlük.

Különleges tengeri lények

Miwa Koziumi japán formatervező gyönyörű képzőművészeti alkotásokat készít az üres palackokból. A különleges medúzák, polipok, tengeri füvek és szivacsok megalkotásához csupán vasalót, hőpisztolyt és sniccert használ – no meg a fantáziáját.

Forrás: www.miwa.metm.org

Kényelmes szék palackokból

Tom Dixon brit dizájner állítólag kézzel hajtogatta az üres műanyag palackokat, mikor megalkotta ezt a különleges széket. A Fresh Fat Chair néven futó műalkotás olyan hatást kelt, mintha üvegből készült volna – a környezettudatos remekműveket készítő Dixon néhány bútorát egyébként már hazánkban is megcsodálhatod.

Forrás: www.tomdixon.net

Nyakék – amiről senki sem gondolná, hogy valaha palack volt

Ezt a gyönyörű, Swarovski kristályokkal díszített nyakláncot bárhová nyugodtan felvehetnéd, hiszen nem látszik rajta, hogy műanyagból készült. A Manda La Ca Pet fantázianevű nyakéket a brazil Mana Bernandes tervezte és alkotta meg.

Forrás: english.manabernardes.com

Öntözőkanna és ruhafogas: egyszerűen nagyszerűek

Nicolas le Moigne az újrahasznosítást egész más módon fogja fel, a francia dizájner nem tapossa laposra a palackokat, hanem eredeti állapotukban egy segédeszközzel színes öntözőkannává alakítja őket.

Forrás: www.nicolaslemoigne.ch

A Designboom pályázatára pedig egy hasonlóan egyszerű alkotás érkezett, melynek két végére csak két palackot kell tekerni, s máris megvan a hordozható ruhafogasunk.

Forrás: www.designboom.com

Világító félhold Kínában

Az egyik legmonumentálisabb alkotás, melyet palackokból készítettek, a kínai félhold, mely egy őszi fesztiváljuk ünnepléséhez épült. A mesterséges kis tó vizében összerakott, ledfényekkel világító mestermű a fényvisszaverődés miatt egész holdnak látszik. Felépítéséhez 2300 műanyag palackot használtak fel, melyeket egy húsz méter átmérőjű acél vázra rögzítettek.

Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.