Gyrostál kicsiben - ki sem kell mozdulnod a konyhádból!

Forrás: Origo -
Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják Péterfalvi Attila gyros Péterfi-Nagy Évi Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem!

A függőlegesen forgó nyársra rátűzött hússzeletek egész nap forognak és egy nagy karddal szelik le belőle mindig azt a réteget, amely már szép pirosra sült. Mi nyárs és kard híján csíkokra vágtuk a csirkehúst, és saját készítésű görög pácunkba raktuk. Mert - ahogy minden ételt - ezt is el lehet készíteni ízletesen a saját konyhánkban, kicsiben is!

Forrás: Origo

Hozzávalók:

1 kg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma

Pác:

3 gerezd fokhagyma

bors
bazsalikom
oregánó
pirospaprika
olívaolaj
petrezselyem

A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk és kockákra vágjuk. A pác alkotóelemeit összekeverjük, majd a hagymával együtt a húshoz keverjük. Minimum 30 percre hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Fogyasztás előtt frissen sütjük a húst.

Saláta:

fél fej saláta
kis fej lilakáposzta
fél fej lilahagyma
2-3 db paradicsom
1 db kígyóuborka

A zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, és egy tálban összekeverjük.

Joghurtos öntet:

2 gerezd fokhagyma
300 g joghurt
1 evőkanál majonéz
pár csepp citromlé
petrezselyem

Az öntet hozzávalóit jól összekeverjük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.