4 dolog, amiben sosem hallgatsz az anyukádra

Forrás: Thinkstock -
anyuka tanács család vicces
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anyu mindig jobban tudja, ez tény. De mik azok a dolgok, amiket akárhányszor mond el, akkor sem vagy hajlandó úgy tenni, ahogy kéri? Összeszedtük. 

Hányszor hallgattuk meg gyerekkorunkban, hogy sapka és sál nélkül tilos télen az utcára menni, és hogy ebéd előtt ne együnk csokit. Van, ami sosem változik. Hiába múltál el akár 30 éves, anyukádnak akkor is lesz valami szuper életvezetési tanácsa. Íme, a kedvenceink.

Forrás: Thinkstock

Ne feküdj le aludni vizes hajjal!

Lehet, hogy tinikorodban imádtad, hogy direkt kócosan kelhettél, mikor vizes hajjal feküdtél le, és anyukád teljesen ki volt rajta akadva, de mostanában csak egész egyszerűen nincs energiád vagy időd este még a hajszárítással is bajlódni. Bocsi, anyu.

Ha borotválod a lábad, nagyon szőrös lesz.

Az anyukák előszeretettel ijesztgetik gyerekeiket rémtörténetekkel, mint például a híres sztori a lenyelt rágóról, ami hét évig a gyomrodban marad, és persze a rémisztő borotva, ami inkább árt, mint használ. Nem, a borotvától nem erősödik meg a szőröd, és nem nő vissza több, mint borotválás előtt. De ezt valószínűleg úgyis tudod, mert sosem tartottad be anyukádnak ezt a tanácsát.

Mindig mosd meg a gyümölcsöt, mielőtt megeszed!

De most tényleg, ha egyáltalán ettél zöldséget vagy gyümölcsöt a kollégiumi idők alatt, valaha megmostad? Remélhetőleg ez a szokásod már megváltozott, de mindenkinek volt egy időszaka, amikor sosem mosta meg a zöldségeket.

Ne ropogtasd az ujjaidat, mert tönkremennek!

Ezt még talán a mai napig meghallgathatod az összes családi összejövetelen, akárhányszor roppantasz egyet az ujjaidon. Hát hogy lehetne erről a jóleső mozdulatról leszokni?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.