Tanulj a profiktól! Ételstyling szakmai workshop Marton Adrival

Forrás:Komáromi Annamária -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Képviselőfánk Baileys-es narancskrémmel, ahogy mi szeretjük.  Szeptember elsején Marton Adri, egy régóta dédelgetett vágya vált valóra, ugyanis a Baileys-zel közösen megszervezett workshop keretein belül ételstyling-ot és fotózást tanított a résztvevőknek. Ahogy korábban ígéretet tett rá, most be is számol a részletekről.

„Már egy jó ideje játszottam a gondolattal, hogy az Amerikában kapott tudásomat átadhassam végre másoknak is. Mostanában egyre több megkeresés érkezett a követőimtől. Fényképeket küldtek a tálalásukról, tippeket kértek mit-mivel érdemes kombinálni a díszítésnél vagy hogyan is készíthetnének jobb fotót a végeredményről. Úgy döntöttem itt az ideje belevágni a dologba és a Baileys-zel karöltve megszerveztük az első ételstyling- és fotózás workshopot az érdeklődőknek.” –kezdte Adrienn.

Forrás: Komáromi Annamária

Miképp zajlott a workshop? Mesélnél róla?

Izgatottan készültem és vártam a résztvevőket, akiknek egy három részből álló kurzussal készültünk. Először megsütöttük a desszertet, ami egy narancskrémes likőrös krémmel töltött muffin volt, tejszínhabbal és díszítéssel a tetején. Azután pedig előkerültek a kellékek, amiket a pályafutásom során szorgosan gyűjtögetek már jó ideje. Színes, különleges tányérok, textilek, egyedi kiskanalak sora várta azt, hogy mindenki a saját ízlése szerint tálalhassa az ételt. Végig segítségükre voltam, de közben hagytam, hogy mindenkinek az egyénisége mutatkozhasson meg az egészben. Végezetül profi ételfotós kollégám, Komáromi Annamari mutatott trükköket a tökéletes ételfotó elkészítéséhez. Megmutatta hogyan érdemes a fényekkel játszani, milyen szögből lesz tökéletes a kép. Nagyon jó fotók születtek, büszke voltam mindenkire.

Forrás: Komáromi Annamária

Régóta van jelen az életedben ez a gasztro szeretet?

Az egész workshop igazán nosztalgikus hangulatba hozott. A tálalás, az ételek feldíszítésének szeretete ugyanis a nagymamámtól ered. Emlékszem már egészen kislány koromban mindig mellette sürögtem-forogtam a konyhában és lestem minden lépését. Ünnepekkor gondosan feldíszítette a családi ebédlőasztalt, ilyenkor előkerültek a legszebb szalvéták, tányérok, étkészletek és a féltve őrzött kristálypoharak is. Imádott főzni és megadta a módját annak is, hogyan is tálalhassa fel a legszebben az elkészült ételeket. Egyszer isteni képviselőfánkot sütött, amit egy antik desszert-tálalón szolgált fel nekünk. Annyira megmaradt bennem ez az élmény, hogy nemrégiben egy kicsit újragondolva ugyan, de én is elkészítettem ezt az édességet és a nagyimhoz hasonlóan tálaltam ki. A családom imádta, úgyhogy a mai napig a nagymamám az egyik legnagyobb inspiráció számomra.

Forrás: Komáromi Annamária

Képviselőfánk Baileys-zes narancskrémmel

Akinek esetleg kedve támadna az ételstylingoláshoz, lesz még hasonló workshopod?

A közeljövőben tervezem, hogy újra szervezünk egy ilyen workshopot, mert tényleg fantasztikus volt. Szuper érzés volt, hogy végre találkozhattam azokkal, akik követik a munkásságomat. Tudják merre járok, miket készítek és szeretik a receptjeimet. Elképesztő feltöltődés volt látni, hogy milyen lelkesen és érdeklődve szorgoskodtak a stúdióban. Örültem, hogy átadhattam a tudásomat és örömet szerezhettem nekik ezzel. Azóta már többen is írtak, hogy mikor lesz a következő ilyen alkalom, mert szerencsére nagyon sokan érdeklődnek az ételstyling- és fotózás iránt. Itthon nem igazán elterjedt, hogy ilyen kurzusokat tartanának, a stúdióhelyszín pedig tökéletes választás volt az alkalomra. Szóval remélem mielőbb sort kerítünk a következő eseményre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.