Víz Világnapja a budapesti fürdőkben a kultúra jegyében

Forrás:Budapest Gyógyfürdői Zrt. -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Március 22-én, a Víz Világnapja alkalmából pezsdítő programok széles választéka várja korosztálytól függetlenül a vendégeket Budapest történelmi fürdőiben. A programok központja az idén 100 éves Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda.
Forrás: Budapest Gyógyfürdői Zrt.

A víz éltető elemünk. A víz életünk alapvető meghatározója. Számunkra, magyarok számára pedig különleges jelentőséggel bír, hiszen kevés olyan hely van a világon, ahol a mélyből feltörő gyógyhatású vizek ekkora gazdagságban vannak jelen. Csak Budapest területén 118 fúrt kút, illetve természetes forrás található. A Víz Világnapja ráirányítja a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

Forrás: Budapest Gyógyfürdői Zrt.

Budapesten a programok központja a Magyar Termék Nagydíjas Szt. Gellért Gyógyfürdő páratlan szecessziós épülete, amely idén ünnepli megnyitásának 100. évfordulóját. Az egész éves, születésnapi rendezvénysorozatot a Víz Világnapja nyitja. A jeles nap alkalmából a látogatók megismerkedhetnek mind a fürdő, mind a Danubius Hotel Gellért szálloda kulisszatitkaival. Három alkalommal látványos légtornász produkcióban gyönyörködhetünk akár a medence vízéből. 17 órakor nyílik meg Radisics Milán nemzetközi hírű, többszörös díjnyertes fotóművész kiállítása „100 ÉVES GELLÉRT FÜRDŐ - Vízből levegőből” címmel. A megnyitót a Keep Swinging Egyesület bohém táncos bemutatója színesíti.

Forrás: Budapest Gyógyfürdői Zrt.

A Széchenyi Gyógyfürdő vezetéseit követően megtekinthető a Független Magyar Művészek Országos Szövetségének „Táj legyen táj, tengertől tengerig” kollektív képzőművészeti tárlata is. Az este 7 órakor kezdődő, felnőtteknek szóló meseesten négy mesélő és egy énekes tiszteleg a víz előtt a világ minden tájáról érkező mesével, balladával.

Forrás: Budapest Gyógyfürdői Zrt.

A hagyományokhoz híven a történelmi fürdőkben idén is ingyenes vezetésekkel fogadják az érdeklődőket, akik részt vehetnek a látogatás utáni helyszíni „Víz-kvíz” játékban. A helyesen válaszolók fürdőzéshez kapcsolódó ajándékokat nyerhetnek. A fürdőkben a vezetett séták regisztrációhoz kötöttek.

Részletes információkat ITT talál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.