Kiderült melyik pálinka a legfinomabb Magyarországon

pálinka Magyarország verseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2020-ban rendezett Ország Legjobb pálinkája címet az érlelt kadarka törkölypálinka nyerte.

A pálinkaversenyre idén rekord mennyiségű, több mint 400 féle pálinkával rukkolt elő 48 különböző pálinkafőzde. A legtöbb díjat a Győr-Moson-Sopron megyei 1 Csepp Pálinka gyűjtötte be, így 2020-ban ők kapták a legeredményesebb pálinkafőzdének járó megtisztelő kitüntetést - írja a Blikk.

„Illatát gyönyörű törkölyös fajtajegyek jellemzik, amelyek a levegőztetés hatására folyamatosan erősödnek. Ízében eleinte keleties fűszereket, vaníliát, kókuszt, szegfűszeget érezhetünk, ami kakaóval és kávéval zárul. A pálinka harmonikus összhangban van a hordóval, érett, törkölyös olajosság jellemzi. A kékszőlő törkölye és a hordó természetes aromái egyáltalán nem nyomják el egymást, legalább egyszer életében mindenkinek meg kellene kóstolnia" - jellemezte a győztes italt az Országos Pálinka- és Törkölypálinka-verseny igazgatója, Béli Géza.

Forrás: https://miapanasz.reblog.hu/

„Az ország legrangosabb pálinkaversenyét minden évben hagyományosan tavasszal rendezi meg a tanács. A pandémia azonban nemcsak a verseny hagyományait írta át: sok főzde a járványhelyzet előtt is a túlélésért küzdött, ezek a nehézségek 2020-ban hatványozódtak. Ennek ellenére rekord mennyiségű nevezés érkezett, ami jól példázza, hogy a főzdék a válságban is a legjobb minőségre törekszenek" – nyilatkozta Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.