A sört kedvelők új kedvence a Soproni Óvatos Duhaj Búza

Forrás: Heineken -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megjelent az új Soproni Óvatos Duhaj Búza, aranysárga árnyalatokkal, könnyű, fűszeres, édeskés és gyümölcsös ízzel – a nemzetközi tapasztalatok alapján nem nehéz megjósolni, hogy az újdonság hamar utat talál majd a hazai sörbarátok szívéhez, tovább gazdagítva a belga sörök világát itthon.
Forrás: Heineken

„Több száz éve komló helyett még különböző fűszer- és gyógynövényeket használtak a sörfőzők a belga búzasörök készítésekor. Ezt a hagyományt eleveníti fel a legújabb Óvatos Duhaj sörünk, amely már illatával is a nemes eredetre utal, citrusossága és fűszeressége pedig tökéletes ízharmóniát alkot” – fogalmazott Lados Péter, a Soproni Sörgyár sörfőzőmestere. „A Soproni Óvatos Duhaj Búzához nagy mennyiségben adtunk búzamalátát, ennek köszönheti a hagyományos búzasörökre jellemző fanyarságát. Fűszerként koriandert és narancshéjat alkalmaztunk, ami így együtt frissítő, gyümölcsös és citrusos ízt eredményez” – tette hozzá a szakember. „Érdekes, hogy a belga búza egy olyan sörtípus, amelyet a hölgyek és az urak is előnyben részesítenek. Ez vélhetően annak köszönhető, hogy fellelhető benne a jól ismert keserű sörösség, de erősen dominál a citrusosság, búzamalátás édesség is”– fejtette ki a sörfőzőmester.

A Soproni Óvatos Duhaj Búza főzéshez is kiváló, hiszen sörben pácolni vörös és fehérhúsokat is érdemes. Lángos vagy kenyér készítéshez is használhatunk sört, könnyíti, mégis testesebbé teszi a tésztát. A búzasör természetesen nem kizárólag búzából készül: az elnevezés arra utal, hogy az árpamaláta mellett búzát és búzamalátát is felhasználnak a sörmesterek. A búza – az árpához képest – nem csak több napfényt jelent, hanem több keményítőt, sikért és szén-dioxidot: ha a sör folyékony kenyér, akkor a búzasör egy frissen sült, könnyű, világos héjú cipó, a belga búzasör pedig ennek is a fűszeres változata. Amíg a német búzasör ízvilágát döntően a készítéséhez felhasznált gabona határozza meg, a belga, és így az Óvatos Duhaj Búza is – elsősorban a hozzáadott citrusféléknek és fűszernövényeknek köszönhetően – gazdagabb, édesebb, karakteresebb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.