Íme a tudományos magyarázat arra, hogy miért hideg a nők popsija

Forrás: Shutterstock -
tudomány popsi hideg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok férfi panaszkodik arra, hogy amikor összebújik kifli pózban a párjával, iszonyú hideg a nő popsija. Most a tudomány megadta a magyarázatot ennek az okára.

A legtöbb nő popsija kifejezetten hideg tud lenni a többi testrészéhez képest. Ez akkor lehet kellemetlen, amikor kifli pózban szeretnénk összebújni a párunkkal, és neki hozzá kell simulnia a jéghideg popóhoz.
Na de mégis mi okozza ezt az érdekes jelenséget?

Kiderült, miért hideg a nők feneke. Forrás: Shutterstock

Dr. Clare Morrison elmondta, a férfiak szervezete a zsírt inkább derék felett raktározza, míg a nőké pont a fenék tájékán. A zsír viszont igen jó hőszigetelő, ezáltal nehezebben melegszik át, mint az izom. Ráadásul a nők testhőmérséklete alapjáraton kisebb valamivel a férfiakénál – írta a Daily Mail.
Az sem segít, ha elkezdünk gőzerővel izmokat építeni a popsinkra, mert a fenéktáji zsírtömeg mindig magasabb lesz.

A nők izomtömege pedig sajnos alapból kisebb, mint a férfiaké, ráadásul a kor előrehaladtával a gyengébbik nemnek csak romlik a keringése, így a popsi is egyre hidegebb lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.