Hihetetlen, de mégis igaz! Íme, a fagyi ízű kék banán - Fotó

különleges banán fagyi Kék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Becsapásnak tűnhet, pedig nagyon is valóságos a létezése a Blue Java Banana nevű gyümölcsnek, ami gyakorlatilag egy kék színű banán, amelynek vanília fagyi íze van.

A Blue Java Banana nevű gyümölcs főleg Dél-Kelet-Ázsiában és Ausztrália északi részén honos, de megterem Dél-Amerikában és Hawaiin is, emiatt hawaii banánnak is szokták hívni.

Az egyedi kék szín főként az éretlen gyümölcsökre jellemző, ami érés közben fokozatosan elhalványul és ugyanúgy mint a legtöbb esetében, ezek is sárgák lesznek.

A jól megszokott banánhoz képest ennek a fajtának a gyümölcs húsa jóval lágyabb, krémes textúrájú. Az íze pedig teljesen más, vaníliás jegyek jellemzik, tulajdonképpen olyan, mintha vaníliás gépi fagyit fogyasztana az ember. Ez miatt sokan Ice Cream Banana, azaz „fagyibanán" néven is emlegetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.