Hoppá! Dolly erős hangja miatt tönkre ment egy mikrofon

Forrás: MTI/Zih Zsolt -
mikrofon Dolly énekesnő emlékek
Csütörtök este a Retro Rádióban vendégeskedett a Dolly Plusssz zenekar, ahol Dolly elképesztő emlékeket elevenített fel. Elmesélte, hogyan ment tönkre erős hangja miatt egy mikrofon, illetve milyen volt beszorulni egy mellékhelyiségbe fellépés helyett. 

A beszélgetés közben Dolly több alkalommal énekelt is, amely után elmesélte, hogyan tudta megőrizni jellegzetes és egyedi hangszínét.

"Igyekszem káros szenvedélyektől mentesen élni, ez azt jelenti, hogy nincs cigi, nincs ital. A dohányzás ugye mélyíti a hangot, és karcosabb lesz tőle, ez számomra nem lenne kívánatos változás. Egészségesen étkezem és vigyázok a hangomra. Ennyire egyszerű a dolog. Napi szinten nem szoktam gyakorolni de még skálázni sem" - magyarázta az énekesnő.

A hangjával kapcsolatban egy vicces történetet is megosztott a hallgatósággal.

"Az első lemezfelvételnél, még a búr háborúk idején egy mikrofont tönkretettem, mert nem voltak hozzászokva ahhoz a hangerőhöz, amit tudok. Elszakadt a mikrofonban a membrán"

- mesélte nevetve Dolly.

Dolly Plusssz Produkció Forrás: Dolly Plusssz Produkció

Az énekesnő azt is elmesélte, hogyan történt meg az, hogy egy fellépés alkalmával beszorult a mellékhelyiségbe.

"Buli előtt tíz perccel, 250 kilométer megtétele után az ember elmegy a budiba ugye. Az történt, hogy amikor jöttem volna kifelé, a kilincs nem nyílt. Na mondom, ez azért jó, mert ablak nincs, kimászni nem lehet, tehát csak az ajtón tudok kijönni. Közben még az előző énekesem a Gyuszi jött oda, és bekiabált: Dollykám segítsek? Mondom, az jó lenne, mindjárt színpadon kell lennem! Na, ő elkezdte rángatni a kilincset, mire az kitört a helyéről. Míg elment intézkedni, suttogást hallok kintről: Dollyka bent van, be van zárva. Amitől rám jött a nevetés.

A segítség mesterkulccsal érkezett, de az sem működött, mire kitalálták, hogy betörik az ajtót. Feszegetni kezdték és végül keretestől kitörték az ajtót. Mindenki nevetett, egyedül az étterem vezetője nem, aki fal fehér arccal kérdezte, hogy jól vagyok-e? Húsz perces késéssel kezdtük a bulit, és azóta sem tudja a közönség, hogy miért nem voltunk pontosak"

- árulta el a vicces történetet a legendás énekesnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.