A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat döntött: pihenőház lesz az örökségből

Forrás: Facebook/Gyermekrohamkocsi -
örökség gyermekrohamkocsi Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány somogyi piroska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eldőlt a sorsa a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatra hagyott háznak, melyet egy tavaly decemberben elhunyt 82 éves hölgy hagyott rájuk. 

Somogyi Piroskának nem volt férje, nem voltak gyermekei, végrendeletben hagyta a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatra 50 négyzetméteres házát és a hozzá tartozó kertet, anélkül, hogy valaha találkozott volna a szervezettel.

Piroska pihenőház, örökség, Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Forrás: Facebook/Gyermekrohamkocsi

A házról a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat kuratóriuma és mentősei közösen, szavazással döntöttek:

„A házikóból Piroska Pihenő Ház néven rekreációs házat hozunk létre, hogy bajtársaink ki tudják pihenni az éves fáradságot és stresszt. Nagyon hálásak vagyunk, hiszen különleges adomány a számunkra. Magunktól, az adományokból sosem költöttünk volna ilyen célra, de most megadatott, hogy létrehozzunk a gyermekmentőknek egy pici "nyugalom szigetét".

Természetesen a ház falára emléktáblát helyezünk el Piroska néni tiszteletére. Így tudjuk sokáig megőrizni emlékét, valamint tisztelegni az egyszerre meglepő és megható adománya előtt.
A megörökölt vályogház belül felújításra szorul, kiüresítése után mérjük majd fel a szükséges felújítási munkákat" - írják a Facebookon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.