Kiderült, miért fekszik le több női börtönőr is a rabokkal

Forrás: Shutterstock -
börtönőr Anglia börtön rab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt három évben 32 börtönőrt bocsátottak el állásából Angliában, mert intim kapcsolatba került egy fogvatartottal. Közülük 19 volt nő.

A The Sun brit lapnak egy volt börtönőr nyilatkozott. Neil Samworth 11 évig dolgozott a büntetésvégrehajtásban, és úgy látja, az őrök kiválasztása és képzése sosem működött jól.

Illusztráció Forrás: Shutterstock


Rengeteg a tapasztalatlan börtönőr, az iskolából kikerülve állnak munkába, sokan épp hogy betöltötték a 18. életévüket. A rabok ezt használják ki, gyakran megfélemlítik vagy behálózzák a fiatal női őröket. Nem csak szexet akarnak: sok esetben azt kérik tőlük, hogy csempésszenek be nekik különböző dolgokat.

A helyzetet csak súlyosbítja az, hogy a tapasztalt őrök kiégnek, pályát váltanak, így nem is nagyon marad a börtönökben olyan ember, aki segíteni tudna a fiataloknak ilyen esetekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.