Az orvosok csak néhány hetet jósoltak a súlyos beteg Flóriánnak, de a 15 éves fiú nem adta fel, sőt, másokat motivál

tiktok csatorna Flórián pillangóbőr
Vass Flórián egy ritka, veleszületett, gyógyíthatatlan bőrbetegséggel küzd, az úgynevezett pillangóbőr betegséggel. Orvosai szüetésekor csak néhány hétnyi életet jósoltak neki, de ő rácáfolt a félelmekre. Nemcsak él, de sportol is, és TikTok csatornáján másokat motivál. 

Flórián, akinek bőre annyira érzékeny, hogy a legapróbb sérülésektől is fájdalmas hólyagok és sebek keletkeznek rajta, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Balkányon él. A gimnazista fiú 10. osztályba jár, informatikát tanul és edz, rendületlenül, amivelTikTok-csatornáján keresztül sokakat motivál.

A közel 25 ezer követővel rendelkező fiú azt mondja, kiegyensúlyozott és boldog, édesanyja mellett a követőtábora jelenti számára a motivációt.

@vassflorian0 Újabb gyakorlatos videó! #foryou#foryoupage#fyp#gymtok#gymrat#gymmotivation♬ original sound - Flórián

Ahogy a Riposnak elmesélte, egy áprilisi napon döntött úgy, hogy másnaptól edzeni fog:

„Eléggé mélyponton voltam, mind fizikailag, mind mentálisan, és egyik este úgy döntöttem, hogy holnaptól elkezdek edzőterembe járni, mozogni kicsit. Úgy is lett, és azóta már lassan fél éve csinálom hobbiként. Számomra az edzés egy kiút a mindennapi problémákból; amikor lemegyek a terembe, ki tudom engedni az aznapi gőzt és teljesen felfrissülve, boldogan távozok onnan” – mondta el a kamasz, aki nagyon büszke arra, hogy a TikTok-videói másokat is inspirálnak, és mindig várja a reakciókat, kommenteket, melyek közül a negatívakat igyekszik figyelmen kívül hagyni.

Flórián mindenkinek azt tanácsolja, aki edzeni szeretne, hogy egyszerűen csak álljanak fel a kanapéról és kezdjenek mozogni.

„Ez a legegyszerűbb módja. Tudom, könnyen mondom, de szerintem, ha az ember egyszer elkezdi, akkor onnantól már könnyű lesz az út. Nagyon sokan már az elején feladják, mert nem látnak változást. A változáshoz idő és kitartás szükséges” – mondta a korát meghazudtolóan bölcs tizenves fiú.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.