A szakértő elárulta, hányszor kellene megrágni egy falatot, mielőtt lenyeljük

Forrás:shutterstock -
rágás dietetikus evés
A mai rohanó világban nem fordítunk kellő időt arra, hogy normálisan leüljünk és elfogyasszuk a reggelinket, ebédünket, akár a vacsoránkat. Ha pedig le is ülünk, nem az evésre, az ízekre figyelünk, hanem a legtöbb esetben a telefonunkat nyomkodjuk vagy tévét nézünk mellette. A szakértő szerint az egészségünk megőrzése szempontjából ezen érdemes lenne változtatni. 

A szakértők szerint nemcsak arra érdemes odafigyelnünk, hogy mit eszünk, hanem arra is hogyan tesszük azt és hányszor rágjuk meg az ételt, ami a szánkba kerül.

Az étkezési sebességünk nagyban függ attól, hogy mennyire rágjuk meg az ételt – ha nem eléggé, az az túlevéshez vezethet.

Így nézett ki a menü dédszüleink idején: egészen másképp étkeztek, mint a 21. század embere
A szakértő elárulta, hányszor kellene megrágni egy falatot Forrás:shutterstock

A szakértők azt javasolják, hogy minden falatot 32-szer rágjunk meg. Persze vannak kivételek, egy puhább gyümölcs esetében ez a varázsszám nem fog működni, mivel egy eper vagy egy banán sokkal kevesebb erőfeszítést és időt vesz igénybe a rágás szempontjából, mint egy ropogós mandula vagy egy keményebb húsdarab.

Három dologtól függ az ember egészsége, és ezek a tényezők erősen hatnak is egymásra

Fizikai és mentális jóllétünket minden bizonnyal sok minden más is szolgálja, mégis, ha az egészséges élet három alappillérét nézzük, az az étrend, a testmozgás és az alvás. Ezen három életmódtényező számtalan módon hat egymásra, közülük már csupán az egyik javítása is előnyösen hathat életünkre, mindhárom optimalizálása által pedig minden esélyünk megvan egy hosszabb, minőségi életre.
Nézzük sorban, mit tehetünk magunkért!

Natalie Rizzo dietetikus szerint az a legjobb, ha nem ragaszkodunk egy konkrét számhoz, ehelyett arra törekedjünk, hogy addig rágjuk az ételt, amíg az elég kicsi és puha nem lesz ahhoz, hogy könnyen lenyelhessük - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.