karácsony csokoládé vendég sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Decemberben tedd félre az állandó diétázást, és hagyd, hogy elcsábítsanak a pici kávés-csokis sütemények. Mennyei vendégváró falatok az ünnepekre!

Hozzávalók:

1/2 csésze liszt
1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
4 teáskanál instant kávé
1 teáskanál sütőpor
1/8 teáskanál só
4 evőkanál vaj vagy margarin
2/3 csésze barnacukor
1 nagy tojás
4 dkg keserű- vagy tejcsokoládé
1 evőkanál tej
1 tasak cukorbevonó

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Elkészítés:
Szitáld egy közepes tálba a lisztet, majd add hozzá a kakaót, az instant kávét, a sütőport és a sót. Elektromos habverővel keverd össze a vajat a cukorral, amíg könnyű krémet nem kapsz, ezután olvaszd meg a csokoládét, és miután kihűlt, add hozzá a tojást. Óvatosan keverd össze a lisztes keveréket a tejjel, és add hozzá a csokis masszához. Az így kapott krémet tedd a hűtőbe 45 percre.
Melegítsd elő a sütőt 350 fokra. A tésztából formázz kis labdácskákat, helyezd a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és mehet is a sütőbe. Körülbelül 12-15 perc alatt megsül, akkor jó, ha már berepedezik a külső réteg.
Ha kihűlt, különböző színű cukorbevonóval díszítheted.

Csatlakozz a Szavazz a bejglire! csoporthoz az iWiW-en és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.