karácsony gyorsaság ajándék csomagolás tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem épp kellemes dolog a nagy napon rádöbbenni, hogy bár a lakás kész, a ruhádat kivasaltad, az ajándékokat viszont elfelejtetted becsomagolni. A jó hír az, hogy pár perc alatt is összedobhatsz egy szép dekorációt, ha jó előre megveszed az alapanyagokat.

Minden feledékeny, utolsó percekben észbe kapó ajándékozó álma a szép karácsonyi zacskó és az öntapadós masni: ha végképp nem jut idő, elég a zacskóba beszuszakolni a meglepetést, rányomni egy masnit, és kész is vagy. Az igazi karácsonyi hangulatot viszont tényleg a szép csomagok teremtik meg a fa alatt: már most szerezz be többféle, színben egymással harmonizáló csomagolópapírt, szép széles szalagokat, celluxot, masnikat, kisebb-nagyobb kartondobozokat, és készítsd be őket az ajándékok rejtekhelye mellé. A nagy kapkodásban aztán tedd a nehezen csomagolható alakú ajándékokat dobozba, amit már szinte gyerekjáték szép papírba burkolni némi cellux segítségével.

Forrás: Thinkstock

Ha könyvet, vagy eleve dobozos ajándékot választottál, ugyanígy járhatsz el, csak külön kartonozás nélkül: a csomagolópapír legyen legalább dupla akkora, mint az ajándék, így könnyen egymásra hajthatod a lapokat a hagyományos csomagoló módszerrel. Ahol nem sikerült túl szimmetrikusra az eredmény, ott vesd be a széles szalagot: kösd át vele a dobozt, így a hibák jó esetben homályban maradnak, és karácsonyi gyöngyökkel vagy apró díszekkel dobd fel a kreációt. Végezetül már csak egy szép üdvözlőkártya vagy képeslap van hátra, és egy utolsó tipp: ha sosem sikerül gyűrődés nélkül tárolni a csomagolópapírt, és az ajándék úgy néz ki, mintha a centrifugából szedted volna ki, válassz merített papírt, ami rusztikus kiegészítőkkel nagyon szépen mutat, és szinte elnyűhetetlen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.