Ki a legostobább a ValóVilág 6-ban?

VV Iza VV Charlotte RTL 2 vizsga VV Zsolt VV Krisztián VV Zsófi ValóVilág 6 VV Ádám tanár VV Aurelio VV Viki érettségi iskolai hét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A ValóVilág 6 iskolai hetét követve komoly kétségeink támadtak affelől, hogy a játékosok bármelyike járt-e valaha iskolába. Az pedig még döbbenetesebb, hogy a villalakók egy részének - állítólag - még érettségije is van. A játékosok úgy vélik, Aurélio és Krisztián a legostobább közöttük, a tanárok pedig Zsolt teljesítményét húzták le a legjobban és meg is buktatták a fiút. Bevalljuk, mi jókat szórakoztunk ostobaságaikon, amelyekből a legdurvábbakat össze is gyűjtöttük. Ezek alapján szerintetek melyik játékosnak kellene a föld alá süllyednie szégyenében?

Aurélio több tantárgyban is maradandót alkotott, az alábbi minden bizonnyal bekerül a VV-klasszikusok közé:

Tanár: "Ki volt az a Darwin?
Aurelio: "Hát, ha jól tudom, az egy meghatározó ősember volt."

A villalakót később, a vizsgán is kérdezték Darwinról, akkor ez a válasz született: "Nem ősember, hanem az emberi őseinkkel foglalkozott tudományilag." Mi ehhez csak gratulálni tudunk, mint ahogyan ahhoz is, ahogyan az olasz származású srác az időmértékes verselésről beszélt: Tanár: "Ki emlékszik, mi az időmértékes verselés?" Aurelio: "Hát behatározzuk az időt, hogy mikor írták. Mit tudom én, hogy hányadik századi." A fiú szerint egyébként a romantika a dráma egyik fajtája, ám őt egy pillanatra sem keserítette el mérhetetlen tanulatlansága és a vizsga után így összegezte a történteket: "A vizsgán két dolog van, az egyik, hogy mit tudsz, a másik, hogy milyen kivitelezéssel tudod, hogy nézel ki.. Szerintem hogy jól állt a séró, már egy fél jeggyel jobb".

A villalakók egyik feladata az volt, hogy verset kellett írnuk úgy, hogy abban előre megadott szavak szerepeljenek. "Én úgy raktam össze a verset, hogy csak azokat a szavakat használtam fel, amit mondott, semmi mást nem tettem hozzá" - kezdett bele Zsófi, és íme, a költemény: „Karvaly, varjú, gólya / hájas, májas, pulyka / vajas, karaj, akadály, / mosoly, muszáj, máglyarakás."

Forrás: RTL 2

Krisztiánnak a verstannal is meggyűlt a baja:
Tanár: "Mi jellemzi az ütemhangsúlyos verselést?"
Krisztián: "Ez bukta... Jaaaaa, az ütemet kell nézni..... vagy a hangsúlyt"

Iza szerint a lírai műfaj a költészet és a vers.

"A rím a vers kizárólagos része. Tulajdonképpen akkor van, amikor a mondatok végén a szavak összefüggésben vannak" - vélekedett Zsolti.

Forrás: RTLKLUB/Sajtóklub

Aurelio és Krisztián közösen is nagyot alkotott:

Tanár: "Két fogalmazás közül választhattok. Az egyik címe az lenne, hogy egy napom 10 év múlva. Ne science fictiont tessék írni, jó?"
Krisztián: "Mi az a szájgzecsi kvizzzkgiccs? Vidéki vagyok, én nem tudom."
Aurelio: "X-men meg ilyenek ne legyenek benne, dinoszauruszok se."

A fogalmazás kérdését Charlotte pedig így oldotta meg: "Tíz év múlva arra szeretnék ébredni, hogy tündéri kislányom, Mimi, kacarászva kergeti rosszcsont kisfiamat, Momót, közben a férjem, Simon egy puha csókot nyom az arcomra". Arra a kérdésre pedig, hogy mi az óda, így felelt: "Hát egy olyan pillanat, egy olyan mű..." A papagájt pedig így írná: "papagály"

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A matematika sem ment könnyen a játékosoknak:

Tanár: "Gondoltam egy háromjegyű számra. Tessék kitalálni és kérdezni!"
Zsófi: "100?"
Aurelio: "Ezernél kisebb?"

Tanár: "Mit tudunk biztosan a deltoidokról?"
Ádám: "Minimum két átlójuk van."
Aurélio: "Végtelen van, sok vonal lefelé."

Forrás: RTL 2

De a történelemvizsga is tartogatott meglepetéseket:

"Az őskorban az öreg férfiak, amikor látták, hogy már nagyon öregek, semmirevalóak, fogták magukat és elmentek meghalni" - fogalmazott Zsófi. Ugyanezt Ádám a következőképpen foglalta össze: "Az őskorban a nők az egyik fütykösből a másikba üldögéltek, ahogy mondta tanár úr, csak kicsit kulturáltabban".

Ahogy eddig is tudtuk, Viki a legkevésbé ostoba a villában, bár ahogy a Kodály Zoltánról szóló értekezését kezdte, azzal ő sem büszkéledhet: "Nekem nagyon tetszett, hogy egy értelmes ember volt..."

Szerinted ki a legostobább villalakó?

..



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.