Szkeptikus a Forma-1 orvosa Schumacher állapotával kapcsolatban

Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba -
kóma Forma-1 Michael Schumacher ideggyógyászat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Forma–1-es versenyek egykori orvosa, Gary Hartstein nem túl optimista Michael Schumacher gyógyulását illetően – írja a Bunte nyomán a hvg.hu.

Az amerikai szakember már akkor sem osztotta a rajongók örömét, amikor a síbalesetet szenvedett és mesterséges kómában tartott Schumacher menedzsere közölte: az ébrenlét első jeleit lehet észlelni a Forma–1-es legendán. A blogjában azt írta akkor, attól fél, nem lesz több jó hír, és hozzátette, bár kijelentése kegyetlen, de nem szabad áltatni az embereket.

Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

Schumacher most a lausanne-i CHUV klinikán fekszik. Richard Frackowiak, a klinika idegtudományi részlegének vezetője szerint Schumacher hosszú ideig nyitva tartotta a szemét, és a grenoble-i klinikáról való átszállítása közben bólintással kommunikált.

Hartstein azonban szkeptikus marad. "Ez az első pontos közlemény Michael Schumacher állapotáról a grenoble-i kórház decemberi közleménye óta. Ebben azt írják: Michael állapota hónapok óta nem változott számottevően" – mondta a Bunténak az orvos.

Sabine Kehm, a versenyző menedzsere múlt hétfőn közölte a hírt: Schumacher felébredt a kómából és átszállították a svájci kórház rehabilitációs részlegére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.