a nap cikke munkahely feng shui munkakeresés lakberendezés karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hónapok óta elégedetlen vagy az állásoddal, mégsem találsz megfelelőbbet? Ha már megtettél minden tőled telhetőt, és hónapokig kutattál a legjobb munkahelyek után, majd ezer helyre küldted el a legnagyobb gonddal elkészített önéletrajzodat, na és persze az összes ismerősödet megkérted, hogy legyen résen, és szóljon, ha talál valami ígéretes munkát - akkor akkor nézz szét a lakásodban is, és változtass meg pár dolgot, hátha könnyebben megtalálod álmaid munkáját!

Az álláskeresés kifejezetten stresszes időszak, pláne akkor, ha épp két állás között a megélhetésedért aggódsz. A megnyugvás és az ideális állás megtalálásában otthonod berendezése is segítségedre lehet, ráadásul le is foglal, így rendezkedés közben sem a gondokon rágódsz. Mindehhez azonban először saját vágyaiddal és képességeiddel és az elérendő céljaiddal kell tisztába jönnöd, utána pedig nem árt szétnézni a lakásodban, és megfogadni feng shui tippjeinket!

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Bambusz a szoba délkeleti sarkába

A munkakeresés taposómalmában könnyen nyugalmad is odalehet, így azonban nem leszel képes bevonzani a jó lehetőségeket és energiákat. Életenergiára, azaz a chi erősítésére van szükséged: a megfelelő pontokon elhelyezett zöld növények feltöltenek, tisztítják a levegőt, nyugalmat sugároznak. A szoba délkeleti részébe állíts bambuszt, így elindulhat az anyagi növekedés.

Használj pénzérmét!

A feng shui alapját képező öt elem egyike a fém, amihez a nyugati és északnyugati területek tartoznak, így helyezz el pénzérméket ezekben a zugokban. Az arany- vagy ezüstérme a pénzt szimbolizálja, és erősíti szervezési képességeidet.

Vázát északra

A lakás északi területe a vizet képviseli, így az ősi erőt, rugalmasságot és békét is. Egy szabálytalan alakú sötét tárgy ezen a helyen - egy váza tökéletesen megteszi - segít, hogy ezek az erők benned is felerősödjenek.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Tűzpiros csillag

A déli részbe helyezz el egy szenvedélyt, izgalmat és energiát jelképező piros dolgot, lehetőleg csillagot vagy háromszög alakú tárgyat. Segítségével álmaid munkája is megtalálhat, melybe minden szenvedélyedet beleölheted.

Keresd meg a karrier-zónát!

A karrier-zóna azt tükrözi, az élet sodrásában miért kell harcolnod az ellenkező irányba áramló vízzel. A víz a karrier eleme, így asztali szökőkút vagy egy tálnyi illatos víz jó irányba terelheti az energiákat a lakás északi részén, de bármi fekete vagy egy tükör, esetleg üvegtárgy is megteszi, mert ezek is a vizet jelképezik. Ezek után már csak a saját karriered szimbólumát kell megtalálnod: az álomállást jelképező tárgyat vagy képet a karrier-zónádba helyezve végre megtalálhatod azt a munkát, ahol jól is érzed magad.

El a karrier-zónából velük!

Ezen a területen nem lehet föld, hiszen az a leragadást, mocsarat, lehúzást jelképezi, így szabadulj meg minden piszoktól, cserepes növénytől és sárga, illetve földszínű, tehát a földet jelképező tárgyaktól. Ugyanez igaz a négyszögletes, lapos tárgyakra - ha az asztalt nem tudod máshová tenni, ellensúlyozd hullám formájú üvegdíszekkel. A por sem maradhat ebben a zónában: alaposan takaríts ki minden sarkot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.