Öt izgalmas állás, amiért még jól is fizetnek

Forrás: Thinkstock -
külföld Magyaroroszág munka állás fizetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Manapság, a technika fejlődésének köszönhetően, sokan dolgozhatnak otthonról. Ez egyrészről nagyon szerencsés helyzet, míg másrészről átok is: így ugyanis munkaügyben elérhető bárki a nap 24 órájában. Ezzel gyakorlatilag összemosódott a munka- és szabadidő közötti határ – előbbi sok esetben rátelepszik a magánéletre. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen szakmát választunk magunknak. Íme, néhány olyan állás, ami amellett, hogy jól fizet, még izgalmas is. 

Politikusi pálya

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a politikai pályán tevékenykedők fizetése nem a legalacsonyabbak közé tartozik – sem külföldön, sem pedig itthon. Az alapfizetések mellett ugyanis – attól függően, hogy egy politikus még milyen további bizottságokban van benne és ott milyen pozíciót tölt be – további százezrekkel gyarapodik a bankszámlája havonta.

Fotó: Mudra László - Origo

Elektromosautó-fejlesztők

Függetlenül attól, hogy az ilyen autókat fejlesztő cégeknél milyen munkaterületen dolgozunk, biztosak lehetünk abban, hogy jól megfizetnek majd bennünket. Az ipari tervezők, mérnökök, villamosmérnökök, designerek, az elektrotechnikai szakemberek mellett azok a vegyészek is jól járnak, akik újrahasznosítható anyagokból készítik el például az autóban lévő ülések kárpitozását, vagy éppen az akkumulátorok környezetkímélőbb megoldásaival próbálkoznak.

Orvosbiológiai mérnökök

Mérnöknek lenni kifizetődő akkor is, ha kifejezetten az orvosi műszerek gyártására specializálódunk. Így például a művégtagok, az innovatív mesterséges vesék, szívek tervezésével, a hallókészülékek és a pacemakerek fejlesztésével az egyik legjobban fizetett állásra tehetünk szert. Ugyanígy a lézerrel dolgozó műszerek kifejlesztésére alkalmas emberek is jól járnak ezzel a végzettséggel.

Forrás: Thinkstock

Szoftverfejlesztők

Akkor, ha tudod, hogy nekik köszönheted az összes kedvenc alkalmazásodat a telefonodon vagy a számítógépeden, gondolhatod, hogy szoftverfejlesztőnek lenni manapság is kifizetődő. Persze attól függően, hogy ki mire specializálódik a tanulmányai végén, lehetőség van ipari vagy egészségügyi rendszerek fejlesztésére is. Ez utóbbival foglalkozó szakemberek iránt egyre nagyobb a kereslet világszerte.

Légiforgalmi irányító

Kevés - nem extrém sporttal foglalkozó - munkahelyen tombol munkavégzés közben az adrenalin az ember szervezetében, de a légiforgalmi irányítók esetében ez a munkaidő első percétől az utolsóig így van. Izgalmas, felelősségteljes szakma ez, amit ma külföldön és Magyarországon egyaránt jól megfizetnek. Éppen ezért rengetegen jelentkeznek erre a munkára, habár csak nagyon kevesek alkalmasak a végzésére. Ahhoz, hogy légiforgalmi irányítók legyünk, tökéletes angolnyelv-tudással kell rendelkeznünk, kiváló logikai készséggel kell bírnunk és fizikailag is tökéletes egészségi állapotnak kell örvendenünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.