Cementgyárból lett álomlakás

Forrás: Ricardo Boffil -
Iroda loft luxus cementgyár spanyol lakás építész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ricardo Bofill spanyol építész a hetvenes években fedezte fel a Barcelona környékén évek óta üresen álló és egyre rosszabb állapotban lévő cementgyárat és annyira megtetszett neki, hogy nyomban meg is vásárolta. 
/1410/Cemen20141012201958

Amikor az építész megpillantotta a hatalmas silókat magába foglaló épületkomplexumot, úgy döntött, hogy nemcsak irodáját költözteti a csupasz betonfalak közé, de új otthonának is ezt választja.

Forrás: Ricardo Boffil

A részben romokban álló hatalmas vasbetonszerkezetek statikai átvizsgálása után kezdődhettek a bontási és építési munkálatok. Az óriási belmagasságú terek most többek között egy archívumnak, könyvtárnak, vetítőnek adnak helyet, de van itt kortárs művészek munkáit bemutató kiállító- és konferenciaterem is. Ricardo Bofill a saját lakóterének kialakítására is nagy figyelmet fordított: egy közel 600 négyzetméteres, háromszintes luxuslakást alakított ki magának a századforduló környékén épült egykori cementgyár falai között.

Ilyen az élet egy víztoronybanhttp://www.life.hu/csalad/20140212-egy-belga-hazaspar-brusszeli-otthonaul-egy-viztornyot-valasztott-ami-hosszas-felujitas-utan-igazi.htmlMár tinédzserkorában is rajongott a víztornyokért. Patrick Mets felnőttként pedig már meg is engedhette magának, hogy megvásároljon és kedvére felújítson egyet. CsaládOrigoAz előszoba a lakás névjegye – így dobd fel!http://www.life.hu/csalad/20140314-az-eloszoba-a-lakas-nevjegye-igy-dobd-fel.htmlSokszor elhanyagoljuk, pedig ez az első benyomása az otthonunkról annak, aki átlépi a küszöböt. Az előszoba jelentőségéről sokan megfeledkeznek, pedig néhány mozdulattal akár a lakás büszkeségévé is tehetjük. Íme, néhány ötlet.Család--Panelből palotát – így csináld http://www.life.hu/csalad/20140409-panelbol-palotat-igy-csinald-praktikus-trukkok-amivel-egyedive-teheted-a-panel-lakast.htmlHazánkban több mint félmillió panellakás található. Mivel majdhogynem egy kaptafára készültek, kell néhány egyedi ötlet ahhoz, hogy a megunt panellakásból palotát varázsolj.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.