győzelem Oscar 2015 család Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Íme, négy, Oscar-díjjal is elismert híres családot mutatunk be, melyek közül kettő is három generációra visszamenőleg büszkélkedhet a becses díjjal.  

A Coppola család

Carmine Coppolát a legjobb eredeti drámai filmzene kategóriában jutalmazták 1974-ben. Francis Ford Coppola számos díjat nyert el, a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában 1970-ben a Patron című filmmel, még ugyanebben az évben a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában, A Keresztapa című filmmel, valamint a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában A Keresztapa második részével 1974-ben. Sofia Coppolának az Elveszett jelentés című film rendezése mellett odaítélték a legjobb eredeti forgatókönyv díjat is 2004-ben. Nicholas Cage, Francis Ford Coppola unokaöccse pedig 1995-ben nyerte el a legjobb színésznek járó Oscart a Las Vegas, végállomás című filmmel.

Carmine Coppola, Francis Ford Coppol, Sofia Coppola, Nicholas Cage Forrás: Wikipedia, Northfoto, AFP

A Huston család

Walter Huston elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó díjat, fia, John Huston pedig a legjobb rendezőnek járó díjat A Sierra Madre kincse című filmmel 1948-ban. 1985-ben lánya, Angelica Huston kapta a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést A Prizzik becsülete című filmben nyújtott alakításáért.

Walter Huston, John Huston, Anjelica Huston Forrás: Wikipedia

A Minnelli család

Liza Minnelli az egyetlen olyan Oscar-győztes, akinek mindkét szülője szintén elnyerte ezt az elismerést. Édesanyja, Judy Garland, mint kiemelkedő fiatalkorú szereplő, tiszteletbeli Oscar-díjat kapott az Óz, a csodák csodája című film kapcsán. Édesapja, Vincente Minnelli pedig az 1958-ban bemutatott Gigi című filmjéért nyerte el a legjobb rendezőnek járó díjat, melyet a legjobb film kategóriában is Oscar-díjjal jutalmaztak.

Liza Minelli, Judy Garland, Vincente Minelli
Forrás: Northfoto

Az Epstein család

A egyetlen ikerpár, akik Oscar-díjat nyertek nem mások, mint Julius J. Epstein és Philip G. Epstein, akik a legjobb forgatókönyv díján osztoznak Howard Kochhal az 1942-es Casablanca című film jutalmaként.

Forrás: Wikipedia

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.