5 dolog, amire nem gondoltam, mielőtt megvettem az első autómat

Forrás: Dreamstime -
vásárlás kocsi vétel autó használt autó mérföldkő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első autó megvétele sokak számára mérföldkő. Ilyenkor igyekszünk a legjobbat kihozni a helyzetből, odafigyelni a részletekre és arra, hogy a pénzünket megfelelő helyre fektessük be. Mégis van pár dolog, amik akkor realizálódnak bennünk, amikor már a miénk az áhított járgány.

1. Minden új elsőre

Nem te vagy az egyetlen személy, aki bekerült az autóvásárlók körébe. Kérd meg a hozzáértő ismerőseidet, hogy segítsenek elmondani mit merre találsz, mire való. Megtudhatod milyen jó a melletted ülőt nyáron megszívatni az ülésfűtéssel és hogyan tudod lehúzni az ablakot anélkül, hogy letörne a körmöd.

Forrás: Dreamstime

2. Szégyenlős vásárlás

Arcpirulós lehet elkérni az autót tesztelésre, de fontos megfigyelni mennyire kényelmes és „kézre eső” a járgány. Vesd össze az elképzeléseiddel, ha mégsem felelne meg, nyugodtan mondj rá nemet!

3. Legyél felkészülve a költségekre

Elsőre azt gondoljuk, hogy egy autót elég csak tankolni, ám ez tévedés. Szokták mondnai, hogy az autó felér egy gyerekkel, legalábbis a fenntartása (a kötelező dolgokon kívül nem beszélve az extra kiadásokról, akár tuning dogokról).

4. Nem mindegy, mikor veszed

Akárcsak egy repülőjegy: bizonyos időszakokban jobb vásárolni, máskor pedig egyáltalán nem éri meg. Amikor a márkák előhozakodnak a legújabb modellekkel, nem biztos, hogy érdemes rá egyből lecsapni, inkább válaszd a nem annyira újabb, de megbízható és pénztárcabarát autót, hogy sokáig használhasd.

Forrás: Dreamstime

5. Ahogy kigurulsz vele, esik az ára

Egy autó kereskedelmi ára attól fogva csökken, hogy beleülsz és elhajtasz vele, egyes modellek állítólag 40 százalékot veszítenek ilyenkor az árukból a kereskedők szerint. Gondold át alaposan a vásárláskor, hogy megéri-e újat venni vagy inkább egy használttal járnál jól.

George Clooney: "Többször szexeltem már autóban"

Rihanna és George Clooney Ellen DeGeneres műsorában játszott igazmondós játékot. Voltak olyan kérdések, melyek hallatán mindketten belepirultak a válaszba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.