Roberto konyhája - Füstölt sajtos csirkecomb parmezános bundában

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája recept csirkecomb étolaj2016 konyha sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csodálatos napsütéssel köszöntött be a tavasz, és ilyenkor érdemes sokat programozni a szabadban. Sokan előveszik a piknikkosarat, és azon morfondíroznak, milyen finomságokkal tölthetik meg azt. Amit én ajánlok nektek, egy olyan finomság, amit bátran berakhattok a kosaratokba, mivel hidegen is varázslatos!

Ízletes zöldségekkel puhára főtt csirkecomb, aminek kétfajta sajt került a bundájába, és aranybarnára lett sütve. Kövessetek nyomon a blogomon, és megmutatom nektek, hogyan készül az igazi görög tzatziki, ami tökéletesen illik a parmezános csirkecombokhoz!

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók:

  • 6 db alsó csirkecomb
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db lila hagyma
  • 5 dkg egész parmezán sajt
  • só és egész bors

A panírozáshoz:

  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 2 db tojás

A csirkecombokat alaposan megmossuk, és hideg vízben felrakjuk főni, úgy, mint ha húslevest készítenénk. A zöldségeket meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Megmossuk, és várjuk, hogy a csirkecombjaink főni kezdjenek. Forrás után a víz felületéről a habot folyamatosan leszedjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, pár szem egész borsot, és gyöngyöző forrás mellett 40 percig főzzük. Közben sóval ízesítjük. Így kapunk egy ízletes csirkecombot és egy kitűnő alaplevet, amit praktikusan krémlevesekhez és rizottókhoz is felhasználhatunk. Leszűrve 4-5 napig hűtőben tárolhatjuk. A füstölt sajt és parmezános bunda lesz majd a korona az ízek kiteljesedésében.

A megfőtt csirkecombokat kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a panírt.

A tojásokat tálba ütjük és felverjük. Hozzáreszeljük a füstölt sajtot, és átkeverjük. A zsemlemorzsához reszeljük a parmezán sajtot, úgy, hogy szép hosszú szálakat kapjunk, és keverjük össze. A combokat megforgatjuk a lisztben, majd a füstölt sajtos tojásban és végül a parmezános morzsában.

Roberto konyhája: Füstölt sajtos csirkecomb parmezános bundában Forrás: Roberto konyhája

Az így elkészített főtt csirkecombokat pár perc alatt bő olajban aranybarnára sütjük. Sütőpapírcsíkot vágva készítsünk pipettát a sült combokra. Fenséges melegen és hidegen, tökéletes étel egy feledhetetlen piknikhez!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.