Megelevenedett mese - A főváros legkalandosabb tematikus játszóterei

Forrás: Facebook/Vuk Játszótér -
játszótér hétvége család játék 2016 Budapest gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre itt a jó idő, irány a szabad! Fáraszd le a gyerkőcöt Budapest egyik jól felszerelt tematikus játszóterén! Mutatjuk a mi kedvenceinket.

Vuk

A halhatatlan rókakölyök, Vuk kalandos mesebirodalmába csöppenhetnek azok az apróságok, akik ellátogatnak a Gellért-hegyen található rókavárba. Azon kívüll, hogy a játszótéren a mese ikonikus szereplői megelevenednek, úgy mint Unka, a béka, Szú, a sün, vagy Vahur és az ölelkező libák, megannyi mászoka, csúszda, hinta és homokozó is aktív sztórakozást kínál a lurkóknak.

Forrás: Facebook/Vuk Játszótér

Hol találod?

1016 Budapest, Bérc utca 23.

Tündér Ilona

Tündér Ilona és Árgyélus királyfi varázslatos története az egykori Vidámpark területén, azaz a jelenlegi Holnemvolt Parkban található játszótéren varázsolja el az apróságokat. Annak az anyukának vagy apukának sem kell aggódnia, akinek csemetéje esetleg nem ismerné a mesét, a móka közben a játékok mellett található csodás festett táblák segítségével a szülők könnyedén elmesélhetik a két szerelmes legendás történetét. Homokos talaj, különleges színek és formák, igazi kézműves remekek várnak ezen a nem szokványos játszótéren.

Fotó: Bagosi Zoltán/zoobudapest.com

Hol találod?

1146 Budapest, Állatkerti körút 14–16.

Rumini

Berg Judit ruminis gyermekkönyveinek meséi minden apróságot elvarázsolnak, az I. kerületben található Rumini játszótérnek köszönhetően pedig bele is csöppenhetnek a csodás történetbe. A regény helyszíneit idéző Egérváros az óvodások és kisiskolások paradicsoma lehet, érdemes kipróbálni!

Forrás: Facebook/Rumini

„Hallottatok már Pelevárról? Egy távoli sziget fővárosa. Ott található a világ legnagyobb kikötője és a híres bazár. A Szélkirálynő nevű hajó éppen Pelevárba tart, fedélzetén Egérország legkiválóbb matrózaival, Negróval, a szigorú fedélzetmesterrel, Ajtonnyal, a hajószakáccsal, a nagy tudású Cincogi doktorral, és két mindenre elszánt hajósinassal, Ruminivel és Balikóval."

Hol találod?

1011 Budapest, Mária tér 6.

Budavári Mátyás király mesejátszótér

A Mátyás-templomtól nem messze, egészen pontosan a budai Várnegyedben található játszótér stílusosan Mátyás király meséire épül, a mindenki által ismert történetek pedig vissza is köszönnek a játékelemekben. A játszótér minden korosztálynak felhőtlen szórakozást kínál: míg a nagyobbak beveszik a várbötönnel is felszeret vár, a kisebbek hintázhatnak vagy akár homokozhatnak.

Forrás: Facebook/Budavári Mátyás király játszótér

Hol találod?

1011 Budapest, Hunyadi János út 24,

Zöld Péter Népmese Játszótér

A budapesti Millenáris park területén található Zöld Péter játszótér volt az első nagy mesejátszótér Magyarországon. A mesés szobrok és fajátékok Zöld Péter kalandos történetét idézik fel a gyerekek előtt. Érdekessége, hogy az egyes játékok összefüggnek egymással, így folyamatos interakció alakul ki a lurkók és a játékok között.

Forrás: Origo

Hol találod?

1024 Budapest. Kis Rókus u.

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.