Kerti partira fel! Mutatjuk a legjobb grillpácokat, amelyektől a vendégek mind a tíz ujjukat meg fogják nyalni

csirke hús sertés hal kerti parti marha grillpác steak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A grillpácok elkészítése csak pár percet vesz igénybe, de hidd el, hogy sokkal porhanyósabb és ízletesebb sült húsokat készíthetsz velük. A következőkben mutatunk csirkére, sertésre, marhára és halra is különleges pácokat, amelyekkel garantáltan sikered lesz a kerti grillpartin.

Húsfélétől függ, de minimum 30 percnyi pácolásra van szükség, ám a legjobb, ha minimum 4 órát hagyod állni a fűszeres olajban őket. Ezzel egyrészt puhítod, másrészt eléred, hogy a mélyebb rétegeikbe is behatoljon a keverék íze.

Kend be alaposan a hússzeleteket a páccal és tedd őket egy műanyag edénybe vagy visszazárható nejlonba, és irány a hűtő. Amint lejárt a pácolási idő, már sütheted is a kerti grillen őket.

Korianderes-lime-os grillpác (sertés)

Egynegyed csésze napraforgóolajba facsard bele egy lime levét, adj hozzá fél csésze friss, apróra vágott koriandert, egy teáskanál sót, három gerezd egészen apróra vágott fokhagymát és fél teáskanál borsot. Alaposan keverd össze és már mehet is a húsra.

Korianderes-lime-os grillpác sertéshúshoz Forrás: Shutterstock

Teriyaki grillpác (csirke)

Két evőkanál napraforgóolajba tegyél fél csésze szójaszószt, két evőkanál mézet és ugyanennyi borecetet, három gerezd apróra vágott fokhagymát, egy evőkanál friss gyömbért és két evőkanál barna cukrot. Miután összekeverted, készen is van az ínycsiklandó grillpác.

Teriyaki grillpác Forrás: Shutterstock

Fokhagymás-zöldfűszeres grillpác (hal)

Fél csésze napraforgóolajba tegyél egynegyed csésze citromlevet, két evőkanál borecetet, egy evőkanál mézet, négy teáskanál apróra vágott fokhagymát, két evőkanál bazsalikomot, egy evőkanál petrezselymet és ugyanennyi rozmaringot, két teáskanál sót és fél teáskanál borsot. Alaposan keverd össze, és forgasd meg benne a halszeleteket.

Fokhagymás-zöldfűszeres grillpác halhoz Forrás: Shutterstock

Görög grillpác (csirke)

Egynegyed csésze napraforgóolajhoz add hozzá két citrom levét és lereszelt héját, fél teáskanál sót, egy teáskanál borsot és ugyanennyi rozmaringot, valamint oregánót, továbbá három gerezd apróra vágott fokhagymát. Miután alaposan felkeverted, mehetnek is bele a hússzeletek.

Készíts görög grillpácot csirkéhez Forrás: Vénusz, Shutterstock

Angol grillpác (marha)

Egyharmad csésze napraforgóolajhoz keverj egynegyed csésze Worcester-szószt és fél csésze szójaszószt. Ezután mehet bele egynegyed csésze apróra vágott vöröshagyma, két evőkanál méz és ugyanennyi újhagyma, egy evőkanál apróra vágott fokhagyma, két teáskanál kakukkfű és rozmaring, egy teáskanál borecet és fél teáskanál só, valamint bors. Dolgozd össze alaposan és el is készült az egyik legjobb steak-grillpác.

Angol grillpác marhahúshoz Forrás: Shutterstock

Jó étvágyat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.