születési rendellenesség tánc láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annyira rövid lábakkal született, hogy gyakorlatilag fél teste van Piyah Martellnek, ő azonban mérete ellenére hatalmas álmokat dédelget.

Northfoto
Northfoto

Egy genetikai rendellenesség, az úgynevezett Caudal Regression-szindróma miatt Piyah Martell annyira rövid lábakkal született, hogy a kezét kell használnia a járáshoz. Bár állapota miatt gyermekkora amúgy sem volt átlagos - életét ezen kívül folyamatos tragédiák kísérték végig: édesanyját korán elvesztette, majd nemrég mostohaanyja halt meg rákban.



Hihetetlen módon azonban - noha rövid lábai miatt úgy tűnhet, mintha fél teste lenne - állapota nem akadályozta meg, hogy valóra váltsa az álmát és híressé váljon. Zenés-táncos videókat készített - melyekben a keze segítségével táncol -, és közzétette ezeket az interneten. Piyah ráadásul igazából Pedro Martell néven született, 15 évesen azonban bejelentette a családjának, hogy ezentúl nőként szeretne élni. Az azóta női ruhákat viselő Piyah videói - bár valóban elérték a céljukat és ismert lett - megosztja a kommentelőket. Van, aki például azt írta, hogy a felvételeket látva kisebb sokkot kapott.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.