mandulaműtét betegség egészség mandula gyulladások mandulagyulladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészség megőrzésének vagy visszaszerzésének szempontjából nagyon fontosak azok a hétköznapi esetek, amikor egy-egy olvasó osztja meg a betegségével kapcsolatos történetét. Ezek az írások talán segíthetnek abban, hogy valaki más időben figyeljen fel a tünetekre, elváltozásokra, vagy éppen arra ösztökéli, hogy vállalja be végre a régóta halogatott szűrést. 

Nagyon sokan éveken keresztül halogatják a mandulaműtétet, még úgy is, hogy a halogatás évei folytonos betegeskedéssel telnek. A mandula örökké gyulladásban van és nem képes ellátni eredeti feladatát, inkább egy olyan góccá válik, amelyre a közelében szervek, sőt a szervezet egésze is gyulladással reagálhat.

Forrás: Thinkstock

Egy 23 éves fiatalember mesélte el felnőttkorban bevállalt mandulaműtétjének történetét:

"Gyerekkorom óta gyakran gyulladt be a mandulám, ami sok kellemetlenséget okozott. A legutóbbi eset során tüdő- és mellhártyagyulladás is társult hozzá, hosszú hetekig beteg voltam. Akkor már elhatároztam, hogy véget vetek ennek az állapotnak, és bár sok rosszat hallottam a mandulaműtétről, de ha nincs más lehetőség, alávetem magam. "

A műtét teljes történetét a napidoktor.hu oldalán ismerheted meg!

Oszd meg a történeted te is!

Minden megosztott információ reményt, segítséget, tippet adhat valakinek a gyógyulásra. Oszd meg velünk a történeted, megoldásod a felépülésre, hogy embertársaid erőt meríthessenek általa saját gyógyulásukhoz. Segítsd történeteddel mások gyógyulását! Írj a napidoktor.hu oldalára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.