5+1 természetes migrénűző módszer

Forrás: Thinkstock -
fejfájás migrén természetes gyógymód tippek módszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendszeresen fejfájás gyötör, olyannyira, hogy már a munkádra és a programjaidra sem tudsz koncentrálni? Mielőtt gyógyszerekhez nyúlsz, fogadj meg és próbálj ki párat a Life.hu tanácsaiból.

1. Reagálj azonnal

Amikor azt érzed, hogy rád tör a migrén, egyből tedd meg az első lépéseket! Ha éppen zenét hallgatsz, akkor kapcsold ki. Szellőztesd ki a fejed, sétálj egy kicsit.

Forrás: Thinkstock

2. Csend és sötétség

A fények és a hangok csak fokozzák a migrént. Alakítsd úgy a környezeted, hogy alkalmazkodjon az állapotodhoz: húzd le a rolót, csinálj félhomályt vagy teljes sötétséget a szobában. Törekedj a csendre, kapcsolj ki minden elektromos és zajkeltő eszközt.

3. Csoportosítsd a teendőidet

Halaszthatatlan teendők esetén a legfontosabbakat vedd előre és törekedj arra, hogy mielőbb elintézd őket. Ha nem bírod cérnával, esetleg kérj meg valakit, hogy menjen el helyetted a postára.

4. Igyál

A folyadékhiány is okozhat migrént. Ha a séta nem válna be, tegyél magad mellé egy másfél literes, vízzel töltött palackot és kortyolj belőle többször a nap folyamán.

5. Ettél már ma?

Vegyünk egy gyakori példát: visszajöttél a szabadságodról, minden erőddel azon vagy, hogy utolérd magad. A nagy rohanás, találkozók, elintézendő dolgok közepette nem felejtettél el enni? Az éhség és a migrén jó barátok – a te károdra.

+1 Ne adj teret a másnaposságnak

Miután a migréned megszűnt, pihenj és ne végezz aktív tevékenységet, ugyanis nem ritka a "migrénes másnaposság", amely fáradtságot, gyengeséget eredményezhet még azutáni nap is.

Tudtad?

Nem csupán a nyár egyik kedvenc gyümölcse, de egy sokak által kevésbé kedvelt étel is egyike azoknak, amelyek ideálisak a fejfájás ellen. Valamint bizonyos lelki okok miatt is fájhat a fejed!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.