Megbarátkozott kopaszságával a rákos tinédzser

Forrás: Thinkstock -
kopaszság kopasz rák (betegség)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 15 éves Katie a kemoterápia alatt vesztette el a haját. Eleinte sokat küzdött azért, hogy el tudja fogadni a kopaszságot, mostanra azonban magabiztosabbnak érzi magát, mint vállig érő fürtökkel.

Egy online naplóban osztotta meg a világgal a rákkal való közdelmét Katie-Lily Bryant. Májusban diagnosztizálták nála a Hodgkin limfómát, azóta posztolja magáról a fotókat az internetre, ennek segítségével sikerült elfogadnia kopaszságát. A fiatal lány állítja, a rákkal való küzdelem megtanította arra, hogy a kis dolgokat is értékelje az életben.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

"Mikor megállapították a rákomat, egyetlen dologgal tudtam foglalkozni: a hajammal. Tudtam, hogy ki fog hullani a kemoterápiától. Aztán mikor felfogtam, életveszélyes a betegség, úgy gondoltam, inkább leszek kopasz, csak maradjak életben" - nyilatkozta.

"Nem voltam mindig magabiztos, de most már az vagyok" - mondta Katie, aki kopasz fejéről már gond nélkül megoszt képeket az interneten, és büszke is magára - "Attól, hogy nincs hajam, attól én még Katie vagyok."

Katie 2014 nyarán fejfájástól szenvedett, és gyakran lázas volt. Egyszer csak észrevett egy daganatot a kulccsontjánál. Hamarosan diagnosztizálták nála a rákot. Elkezdték a kemoterápiát, haja hullani kezdett. Nevelőapját kérte meg, hogy borotválja le a maradék haját, és nemsokára elkezdte írni inspiráló blogját.

Katie barnítóspray-t fúj a fejére, hogy még jobban nézzen ki, és örül, hogy hajvasalóval tönkretett fürtjei helyett egészséges, puha haj fog visszanőni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.