Súlyos balesetet szenvedett a magyar sportoló: Átlőtte a saját kezét

Forrás: Origo -
íjászat baleset Mónus József
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban az Origo beszámolt, az elmúlt hetekben két törökországi íjászversenyt is megnyert Mónus József, aki most súlyos sérülést szenvedett. Átlőtte a kézfejét.

Mónus szombaton még az Ősök Napja nevű hagyományőrző rendezvényen, Bugacon lőtt egy teniszlabda méretű célra 120 méterről, valamint 150 font erejű íjával 470 méterre repítette el a nyilat. Vasárnap viszont már Hajdúdorog határában készült a következő versenyére, végül azonban a kórházban kötött ki, mert véltlenül keresztüllőtte a kézfejét és az ujját - írja az Origo.

Forrás: Origo

"Megnéztem, mekkora a baj, és akkor tudatosult bennem, hogy a nyílvesszőm eltörve meredezik ki a bal kézfejemből. Megpróbáltam kihúzni a nyílvesszőt, és miután ez sikerült, a nyílvessződarabokat próbáltam kiráncigálni. Mint utólag kiderült, a nyílvessző három ponton szúrta át a kezemet" - mondta Mónus az esetről.

Úgy tudni, az íjász a debreceni Kenézy kórházba ment, ahol megműtötték. Mónus elmondta az orvosoknak, hogy augusztus 30-án az Egyesült Államokba kellett volna utaznia egy versenyre, ők azonban megpróbálták lebeszélni erről a gyulladás veszélye miatt. Az íjász mégis tartani akarja magát a terveihez, augusztus 20-án a markazi víztározót készül átlőni, és ott akar lenni az amerikai viadalon is.

"Gondolom, nehéz lesz abból az íjból kilőni az első lövést, amivel a balesetet elszenvedtem. De hogy ki fogom lőni, az biztos. Remélem, a kezem is fogja tudni, mit akar a gondolatom" - mondta Mónus, hozzátéve, a 150 fontos íjat még egészséges kézzel sem egyszerű kezelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.