Naponta 7500 ember hal meg rákban Kínában

betegség halál Kína kutatás rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vezető halálok a tüdőrák - állapította meg a pekingi nemzeti rákkutató központ friss tanulmánya. 

Az elmúlt évben becslések szerint csaknem 4,3 millió - vagyis naponta mintegy 12 ezer - új daganatos betegséget regisztráltak a világ legnépesebb, 1,37 milliárd lakosú országában. A rák tavaly 2,8 millió halálesetet okozott, azaz naponta 7500-at. A Cancer Journal for Clinicians című szaklapban megismertetett kutatás szerzői a krónikus fertőzéseket, a dohányzást és a környezetszennyezést teszik elsősorban felelőssé

Forrás: Thinkstock

Megállapították, hogy a férfiaknál a legelterjedtebb daganatos betegségek a tüdőrák után a gyomor-, a nyelőcső-, a máj-, valamint a vastag- és végbélrák.

A nőknél a mellrák áll az élen, az új esetek 15 százalékát teszi ki. Az adatok alapján szerint a daganatos betegségek végzetesebbek a férfiaknál, mint a nőknél. Az előbbieknél 100 ezerből 166 végzetes, csaknem kétszer annyi, mint a nők esetében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.