Félrekezelték a magyar férfit: elveszítette fél arcát! Szilikonnal pótolták - Fotó!

Forrás: TV2/Tények -
szilikon protézis daganat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Árpának hitt daganat miatt a fél arcát elveszítette a magyar férfi, aki éveken át egy hatalmas ragtapasszal a fején élt. Egy magyar orvosnak köszönhetően azonban visszakapta az életét: egyedülálló módon szilikonból készült arcprotézist kapott. 

A magyar férfi szilikonból kapott új arcot, a szemét pedig akrilból készítették, miután egy félrekezelt daganat miatt elveszítette a fél arcát. Péter kálváriája évekkel ezelőtt kezdődött, amikor a szemén megjelent egy csomó, amit az orvosok árpaként kezeltek. Mivel nem akart múlni, eltávolították a kinövést, és már akkor felfedeztek benne rosszindulatú sejtburjánzást. Újabb műtét következett, ekkor már felnyitották Péter egész arcát, és kivették a rosszindulatú daganatot.

Péter arcán már alig észrevehető a különbség Forrás: TV2/Tények

"Akkor megmaradt mindenem, vissza lett csukva az arcom, a szemem is megmaradt" - mondta a Tényeknek Péter, akit sajnos újra megtámadott a gyilkos kór.

Évekig úgy éltem, hogy egy ragtapasz volt a fejemen"

Már kezdte elveszteni a reményt, amikor rátalált egy magyar cégre, amely szilikonból készít protéziseket.

Akkor az orvos még nem volt képes arra, hogy Péter arcához készítsen protézist. A férfi ezért egy év múlva kereste meg újra Ravasz Pál szilikon-protetikus, ortopédiai műszerészt, aki addig tanulmányozta, hogyan segíthetne a férfin, és elkészítette Magyarországon először az arcprotézist, Péter pedig visszakapta az életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.