Egy tragikus baleset miatt veszítette el a fél agyát egy nő: Fotók!

Francesca Burr baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Francesca Burr élete egy csapásra ment tönkre, és eddig úgy tűnt, esélye sincs már a gyógyulásra. Ám most felcsillant a remény. 

Francesca komoly balesetet szenvedett tavaly ősszel, mikor leesett egy lépcsőn. A fejsérülés miatt csontszilánkok fúródtak az agyába, ráadásul a koponyája jelentős részét elveszítette, ami miatt az agyszöveteiből is ki kellett műteni bizonyos részeket.

Egy hónapig komában feküdt, három komoly agyműtéten esett át. Eleinte nem ismerte fel a párját, nem emlékezett a saját nevére, és arra sem emlékezett, hogy a szülei már 10 éve elváltak. Ám az orvostudománynak köszönhetően, a 28 éves nőnek esélye lett a túlélésre.

Egy 3D-s nyomtatóval készítettek egy "lapot", amely pótolhatja a lány koponyáját, és védheti az agyszövetet a külsö környezeti hatásoktól.

Gyorsan és látványosan gyógyul, bár a memóriája komoly veszteséget szenvedett, és vizelettartási problémái is vannak. Ám ennek ellenére kész csoda, hogy él, és jó esélyei vannak, hogy szépen felépülhet a betegségből - írta meg a DailyMail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.