Nem törődtek vele gyerekei, meghalt a miskolci asszony

Forrás: Shutterstock -
halál emberölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába élt két gyereke együtt a miskolci asszonnyal, annyira nem törődtek vele, nem ápolták, hogy meghalt. Az elhunyt nő gyermekeit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emeberöléssel vádolják.

A vádiratból kiderült, hogy a két testvér közös házban éltek édesanyjukkal, aki 2007-ben egy súlyos betegség miatt részlegesen lebénult. Csak bottal és gyermekei segítségével tudott járni, bal kezét kevésbé jól tudta használni. 2013-ban kórházba került kétoldali combcsonttörés miatt, amit megoperáltak. Az asszonyt később jó állapotban hazaengedték - írja a Bors.

Az idős édesanyát a gyerekei gondjaira bízták, akik viszont sem gyógytornára, sem egyéb vizsgálatokra nem vitték el, ráadásul enni is alig adtak neki. A legyengült nő a nem megfelelő ellátás miatt 2014-re már nem tudott önállóan járni, tisztálkodni és táplálkozni sem. Egy idő után saját vizeletében és székletében feküdt a penészes ágyán.

Az idős édesanya külön élő harmadik gyermeke - amikor tudomására jutottak a szörnyű állapotok - értesítette a háziorvost. A nőt kórházba vitték, de meghalt.

Az elhunyt nő gyermekeit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emeberöléssel vádolják. A felkavaró ügyben szerdán hoz ítéletet a miskolci bíróság. Ha beigazolódik a testvérek bűnössége, tíztől húsz évig terjedő börtönre, vagy akár életfogytiglanra is számíthatnak.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.