Serena Williams élet és halál között volt szülését követően

2018.02.21. 08:14

Serena Williams, a jelenkor legjobb női teniszezője saját bevallása szerint majdnem meghalt a szeptemberi szülését követő komplikációk miatt.

A 23-szoros Grand Slam-győztes sztár a CNN televízió internetes oldalán megjelent írásában beszélt először részletesen hosszú kálváriájáról. "Majdnem meghaltam, miután lányom, Olympia megszületett" - kezdte a nyílt levelet a 36 éves sportoló, melyben elárulta, hogy gyermeke sürgősségi császármetszéssel született, mert nála rengeteg komplikáció lépett fel, köztük tüdőembólia is, mely miatt többször is megműtötték, s hat hétig feküdt kórházban.

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Neilson Barnard


Williamsnek az embólia miatt köhögési rohamai voltak, melyek következtében felszakadt a császármetszés utáni sebe, majd az ezt követő műtét során vérömlenyt találtak a hasában, ezért egy újabb operációra volt szüksége, hogy meggátolják a vérrögöknek a tüdőbe jutását.
Az azóta már hivatalos versenyen, a Fed Kupa februári fordulójában - párosban - visszatért sztár külön megköszönte az őt kezelő kórház stábjának a munkáját, mely nélkül, mint írta, "ma nem lennék itt".

Serena Williamsteniszszülésbaba