A meleg italok fogyasztása növelheti a rák kialakulásának kockázatát

2019.03.21. 15:00

Kiderült, hogy a forró tea vagy bármilyen nagyon meleg folyadék növeli a rák kialakulásának esélyét. 

Csaknem kétszeresére növeli a rák kialakulásának kockázatát a forró italok ivása – állítja egy új kutatás. Elsősorban a nyelőcsőre vannak káros hatással a nagyon meleg folyadékok.

Nem szabad forró teát inni – Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

Azok, akik nagyon kedvelik a meleg teát – 60 fokos vagy annál forróbb -– és naponta 700 ml-t, vagyis két nagy csészével fogyasztanak, még többet kockáztatnak: akár 90 százalékkal is magasabb a nyelőcsőrák kialakulásának esélye, szemben azokkal, akik hűvösebben szeretik az italaikat, vagy kevesebb folyadékot kortyolgatnak forrón. A tanulmányhoz 50 ezer embert vizsgáltak meg – írja a CNN.

rákmelegteaforró ital