Máshol távoznak a gázok, ha visszatartjuk a szellentést

Forrás: Shutterstock -
visszatartás kilégzés szellentés gáz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A felgyülemlett gázok mindenképpen távoznak a szervezetünkből, ezért nem érdemes visszatartani. Ha ugyanis nem lent engedjük őket szabadjára, máshol találnak kiutat...

Megszületett a tudomány válasza arra a kérdésre, hogy mi történik a szellentéssel, ha visszatartjuk. Clare Collins professzor írt tanulmányt az emberekben keletkező gázokról, amelyben természetesen arról is szót ejt, hol távoznak, ha az arra kijelölt helyen nem hagyjuk nekik.

Nem érdemes visszatartani Forrás: Shutterstock

Egyrészt, ha túl sokáig tartjuk vissza a gázokat, fennáll annak a veszélye, hogy egyszer csak kontrollálatlanul tör ki belőlünk, ami már éppen elegendő ok arra, hogy ne nagyon tartogassuk a szellentést, de ha túlságosan sokat várunk a kieresztéssel, ennél gusztustalanabb dolog is történhet: visszakerül a vérkeringésbe, és kilélegezzük – írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.