párkapcsolat szex férfi felmérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A német GQ magazin felmérése alapján a férfiak a szexnél többre tartják, ha a nő inkább visszafogott.
Forrás: istockphoto
Forrás: istockphoto
left
Kapcsolatokat tehet tönkre az eltérő szexuális igényhttp://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/szex/20100913-kapcsolatokat-tehet-tonkre-az-eltero-szexualis-igeny.htmlSzexbarátság: egyre népszerűbb a kötődés nélküli kapcsolathttp://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/szex/20100901-kapcsolat-kotodes-nelkul-egyre-nepszerubb-a-szexbaratsag.html

Nőként egész tinédzser korunktól lépten-nyomon azt halljuk, hogy a férfiak többségét más sem érdekli a másik nemmel kapcsolatban, mint a szex.


Emiatt, ha egy nő fel szeretné hívni magára a figyelmet, csábító ruhákba öltözik, kirúzsozza az ajkait, esetleg kissé kihívóan viselkedik. Az apák puskával a kezükben engedik el randizni kamasz lányukat, mondván, hogy ők is voltak fiatalok, tudják, mit akarnak a férfiak. Könyvek százai íródnak arról, hogy a leendő férj megfogásának legjobb eszköze a fizikai (kont)aktus.


Ezek után elég meglepő a német GQ férfimagazin felmérésének eredménye, mely azt állítja, az erősebb nem tagjainak nagy része, hosszú távon a hűséget, visszafogottságot többre értékeli az erős szexuális feszültségnél. A kutatás alanyai, 18 és 40 év közötti férfiak, 95 százaléka ezek szerint arra vágyik, hogy a nő ne beszéljen túl sokat, de a kívánságlistán előkelő helyen végeztek az olyan tulajdonságok, mint hűség, megértés, és a szerelem.


Most akkor hol is hordják a férfiak az agyukat?


Elképzelhető, hogy duális agyberendezkedésük van, és a szex mellett mégis értékesek a belső tulajdonságok is egy nőben? Persze van egy réteg, akinek csak a szoknya a fontos, az agy nem, de ezek szerint a férfiak többsége mégsem olyan könnyen sztereotipizálható, mint gondoltuk. Ez nyilván nem újdonság azoknak, akik tartós kapcsolatban, házasságban élnek egy férfival, hiszen csak szexre alapozni hosszú távon nem lehet. Van, hogy az ember beszélget is a másikkal.


Forrás: istpockphoto
Forrás: istpockphoto


Kutyának, nőnek hallgass a neve?


A német férfiak 95 százaléka szerint a nők túl sokat fecsegnek. Ezzel szemben ők a munkából hazaérve a fotelban ülve újságot olvasnak, vagy tévéznek és az aznapi első mondatuk az, hogy mi a vacsora. A gondjaikat általában magukban tartják, maximum hümmögnek. Ehelyett mi, nők, ha feszültek vagyunk, ha örülünk, ha izgatottak vagyunk, hát beszélünk. Van, aki tényleg sokat. A barátnőinkkel órákat lógunk a telefonon, életünk párja pedig közben el sem tudja képzelni, miről lehet ennyi ideig csacsogni. A felmérés eredménye szerint ezt abba kéne hagynunk, esetleg csökkenteni a mennyiségét. Azt azonban ezek szerint a férfiak nem tudják, hogy ez lehetetlen. Erről órákig tudnánk még mesélni. Viccet félretéve, a kommunikáció egy jó kapcsolat alapja. Ahogy az élet más dolgaiban is, nem árt, ha a két nem kiegészíti egymást, esetleg elnézi a másik szótlanságát, vagy bőbeszédűségét, esetleg oldja azt.


A férfiak mégsem olyan magabiztosak?


A felmérés megállapítása szerint a visszafogottság is kívánatos női tulajdonság. Az, ahogyan a nők szerepe az emancipáció óta változott, sok pozitív vonást hozott magával: a nők szavazhatnak, egyenlő bérezéssel dolgozhatnak, szinte bármit sportolhatnak, nem adhatók-vehetők, egyszóval egyenrangúak lettünk a férfiakkal, és ez dicséretes.


Ugyanakkor olyan férfias tulajdonságok is kezdtek kialakulni, melyek eddig a másik nem sajátjai voltak: a mai nők kemények, magabiztosak, határozottak, esetleg törtetők lehetnek. (Nyilván nem mindannyian.) Kezdeményezők vagyunk a munkánkban, szerelemben, szexben. Sőt, van, hogy versenyzünk a férfiakkal: bebizonyítjuk, hogy mi is érünk annyit, mint ők, hogy nincs "erősebbik nem".


Emiatt viszont a férfiak most, hogy már nem tudják, hogy kinyitni egy nő előtt az ajtót udvariasság, avagy sértés-e, természetes, hogy bizonytalannak érzik magukat. Ez az irányzat Magyarországon, ahol a család nagyon erős érzelmi és költségvetési egység, még nem annyira elterjedt, de például Amerika, melyet jobbára másolunk, egyre inkább efelé halad. A férfiak pedig nem találják az új világban a helyüket.


Így - nem meglepő módon - a nőkben, sok minden egyéb tulajdonság mellett a visszafogottságot keresik. Ezen felháborodhatunk, de attól még igaz: a férfiak társra vágynak, és nem versenytársra.


No meg persze némi szexre, ha már így szóba került!


Fessler Emma


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.