Hayes Davis, a texasi kisfiú egy ritka rendellenesség következtében úgy született, hogy hasi szervei a köldökén keresztül kifordulva, a testén kívül helyezkedtek el, és a szerveket csupán egy vékony bőrréteg fedte.


Kelly Davis tisztában volt a méhében fejlődő magzat állapotával, mivel az orvosok már a 12. heti ultrahangos vizsgálat során kimutatták a rendellenességet. Az omphalocele nevű betegség nem annyira ritka, körülbelül minden tízezredik szülésre jut egy, de Hayes esetében minden korábbinál nagyobb volt a belső szervek kitüremkedése. Kelly 2011. március 25-én, császármetszéssel hozta világra gyermekét a houstoni Hermann Gyerekkórház szülészeti osztályán.UT Health Science Centre at Houston

"Nagyon féltem, hogy vajon a szülés után tud-e majd a kisfiam önállóan lélegezni, vagy enni" - mondta Kelly az ABC News tévécsatornának. Szerencsére Hayesnek nem volt szívbetegsége, és a szülés során sem lépett fel semmilyen probléma, ami tovább nehezítette volna a csecsemő állapotát.

"A helyreállítást általában több, különálló műtéttel végezzük, de mivel minden egyes operáció önmagában kockázatos, megsérülhetnek a belek, vérveszteség léphet fel, ráadásul minden műtét során altatni kell a beteget, ezért inkább a szülőkkel együtt úgy határoztunk, hogy megpróbáljuk egyetlen operációval visszajuttatni a belső szerveket a hasfal mögötti területre" - magyarázta dr. Kuojen Tsao, a Hermann Gyerekkórház sebésze.

A műtétet végül sikerült egyetlen lépésben elvégezni a múlt héten, melynek köszönhetően jelentősen lecsökkentették az operációval járó kockázatok mértékét. "Elvileg lehet élni a testen kívül elhelyezkedő belső szervekkel is, de sokkal nagyobb az esetleges sérülés veszélye" - tette hozzá dr. Tsao.
Dr. Pászti Ildikó: "Soha egy pillanatig sem bántam meg, hogy a gyerekeket választottam"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120106-dr-paszti-ildiko-ezt-nem-szabad-rutinbol-vegezni.html Életmentő köhögőroham: egy nő felöklendezte a tumorjáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120111-eletmento-kohogoroham-egy-no-feloklendezte-a-tumorjat.html Dr. Czeizel Endre: Így befolyásolható a baba nemehttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20120111-dr-czeizel-endre-igy-befolyasolhato-a-baba-neme.html Dr. Csernus: Hatévi gyávaság után így kell elkezdeni csajozni (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120109-dr-csernus-6-evi-gyavasag-utan-igy-kell-elkezdeni-csajozni.html Dr. Krasznai Zsolt: Mitől lesz szebb a mell? Szilikon kontra saját zsír beültetéshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120110-dr-krasznai-zsolt-mitol-lesz-szebb-a-mell-szilikon-kontra.html Valóban rákot okoz? Az izzadásgátlók veszélyeihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120110-valoban-rakot-okoz-az-izzadasgatlok-veszelyei.html "Rettegtem, hogy lebénulok" - Zsófi egy speciális gyógytornának köszönhetően a saját lábán mehetett az esküvőjérehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120105-az-izmaink-hatalma-gyogyulas-a-gyogytorna-segitsegevel.html Lehetséges, hogy egy intenzív orgazmus miatt korábban érkezik a menstruáció? (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120105-lehetseges-hogy-egy-intenziv-orgazmus-miatt-korabban-erkezik-a-menstruacio.html Zsírleszívást kapott karácsonyra a 7 éves kislányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120104-zsirleszivast-kapott-karacsonyra-a-7-eves-kislany.html