betegség Terry Black baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két napig kínlódott Terry Black kisfia, Danika. Az orvos ugyanis hazaküldte törött kulcscsonttal, aztán mégis meg kell műteni a gyereket, aki biciklibalesetet szenvedett.

Pénteken késő délután egy meredek lejtőn biciklijével elesett a tizenegy éves Danika. "Hófehér volt és reszketett, sírt a fájdalomtól, így azonnal a mosonmagyaróvári kórház sebészeti ügyeletére vittük. Ott megröntgenezték. Bal vállának kulcscsonttörését mutatta a felvétel. Másfél centit csúsztak egymás fölé a haránttöréstől Danikám csontjai. Az orvos mégis hazaküldött minket, felkötötték a fiam karját, de egy szem fájdalomcsillapítót, vagy a trombózis megelőzésére vérhígítót sem adtak neki" - panaszolta Terry a Blikknek.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

A férfi gondos apaként kételkedett az orvosi ellátás minőségében, így felhívta a budapesti OBSI baleseti sebészetén Varga doktort, aki azonnali operációt javasolt. "A kulcscsont töréskor könnyen összecsúszik, bár valóban összeforr műtét nélkül is, de az operáció biztosítja, hogy a csontvégek tökéletesen illeszkedjenek, és ne maradjon csúnya nyoma a balesetnek. Többnyire a töréseknél, de már zúzódásnál is a trombózis megelőzésére célszerű vérhígító kezelést adni, de gyereknél még erre nincs szükség, ám a fájdalomcsillapítás elvárható. Ezt a fajta törést nem lehet gipszeléssel rögzíteni" - mondta a Blikknek Gill Endre sebész, plasztikai sebész szakorvos.

Tipp! Nézd meg az idei tavasz legtrendibb cipőit! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.