"Részben a betegségnek köszönhetem a karrieremet" - Mészáros Árpád Zsolt legyőzte a halálos kórt

daganatos betegségek vese színész rákbetegség karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sikeres énekes és színész 14 éve derekasan megküzdött a rákkal. A műtét és az azt követő rehabilitáció is elérte a célját, Árpád pedig ma már háromgyerekes apaként és a Budapesti Operettszínház egyik legismertebb előadójaként az egészséges életért kampányolva éli azóta is az életét.

Árpád vesedaganatát egy balesetnek köszönhetően fedezték fel, és csak az időben elvégzett műtétnek köszönheti az életét - egy héttel később már nem tudtak volna segíteni rajta: "22 évesen egy színpadi balesetnek köszönhettem a rák felfedezését, egy fiatalember ugyanis szerelmi féltésből ledobott egy szabadtéri színpadról. A két és fél méteres zuhanás után a derekamra rögzített mikroport úgy megnyomta a bordámat, hogy az felsértette a vesémet. Nagy fájdalmakkal másnap mentem el orvoshoz, ahol a bevérzett vesémen egy 6,5 centis daganatot diagnosztizáltak. Rá 10 napra műtöttek meg, akkorra már 10 centisre nőtt a tumor. Fiatal voltam, elég aktívan sportoltam, ilyenkor sokkal gyorsabb a sejtburjánzás, mint máskor, ezért nőtt ilyen ütemben a rák. Miután kivették a vesémet, korrekciós műtéteim voltak, és egy hároméves rehabilitáción is túl kellett esnem. Maga a hír, hogy rákos vagyok, nagyon megdöbbentett, olyan kérdések merültek fel, amiket csak magamban tudtam megoldani. Nagyon sokan keserednek el a rossz hírtől, és benne is maradnak ebben az útvesztőben, miközben folyamatosan romlik az állapotuk. Én eldöntöttem, hogy fel akarok állni, vissza akartam menni a munkába, és mindenáron meg akartam gyógyulni. A zene gyógyító hatásáról tudtam, így nem sokkal a műtét után elkezdtem Budapestre és Debrecenbe járni különböző énektanárokhoz, majd castingokra járni, és így kezdődött a karrierem - közben pedig a munkával felejtettem el a betegségemet."

Forrás: Mészáros Árpád Zsolt
Forrás: Mészáros Árpád Zsolt

A gyógyulás azonban nem állt meg itt: Árpád az életét is másképp éli, mint azelőtt: a maga és mások egészségének őrzése is hozzátartozik a mindennapjaihoz: "A gyógyulásom során elkezdtem kutatni olyan anyagok után, amik segíthetnek egészségesnek maradnom, és mondhatom, hogy majdhogynem a világon fellelhető összes táplálékkiegészítőt és módszert kipróbáltam. Végül a természetes vitaminok mellett tettem le a voksom, és másoknak is ajánlom a használatukat. Egy kutatócsoporttal tanulmánykörúton vettem részt, jártam Kínában is tavaly, de eljutottam Indiába és a világ legmagasabb vasúthálózatán is utaztam a Himaláján átkelve. A rák nem tért vissza, rendszeresen járok kontrollra, a vesém nyilván nem nőtt vissza, de teljesen egészséges vagyok. Azt gondolom, hogy ezt a tudatos táplálkozásnak köszönhetem. Színészként és énekesként magas hőfokon élünk, és sokat is kell tenni azért, hogy a mérleg egyensúlyba kerüljön, és egészségesek maradjunk. Az ételek tápanyagtartalma az utóbbi évtizedekben rengeteget csökkent, és egyes kutatóorvosok ezzel magyarázzák a degeneratív megbetegedések elszaporodását. Magyarországon minden negyedik ember meghal rákban, nagyrészt a megfelelő információk és tápanyagok hiánya miatt. Ezért is járom az országot, és beszélgetek az emberekkel a témáról, az általam megtalált megoldásokról."

Tipp! Végre megszólalt az X-Faktor sztárja. Kattints a galériáért!


Betegségéért Árpád a már említett tápanyagszegény étkezést és a sok feleslegesen adott gyógyszert tartja felelősnek, de a rák kiújulásától egyáltalán nem tart: "Az ominózus baleset hiszem, hogy nem véletlenül történt velem: minden téren megváltoztatta az életemet, de jó irányba. Nem véletlenül kaptam ezt a pofont a Jóistentől, azt gondolom, hogy küldetésem van. A mindennapjait a legtöbb ember nem éli tudatosan, azt hiszik, hogy velük nem történhet semmi baj. Pedig nincs olyan beteg, aki előtte ne lett volna egészséges. Nemcsak az adózást kéne az emberek fejébe verni, hanem az egészséges életmód lehetőségeit is. Az elsilányodott élelmiszerek és a gyerekkorban sokszor feleslegesen adott gyógyszerek okozták a daganatomat, 22 éves koromig bírta a szervezetem. Úgy gondolom, hogy nem újul ki a betegségem a jövőben sem, mert akkor megvolt a törés az életemben, ami ahhoz kellett, hogy jobb emberré váljak, és több ilyen nem lesz. Mindent a betegségemnek köszönhetek, az énekesi karrieremet is. Amikor egy forró vizes fazékba békát dobnak, az kiugrik, de a langyos vízben ellubickol és amikor alágyújtanak, belefő a saját levébe. Én is így lettem volna ezzel, de kiderült, hogy más dolgom is van itt."


Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!


Tipp! Még mindig elképesztően szexi az újra szingli szupermodell! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.