A pakisztáni Lahoréban élő 22 éves Sian Mumtaz egy rendkívül ritka betegségtől, az úgynevezett Proteus-szindrómától szenved, melynek következtében óriásira nőtt a feje, a keze és a lába.


Sian szokatlan, rémisztő látványát már elfogadták közvetlen környezetében, a pakisztáni Lahore külvárosában, azonban ritka betegsége számos egészségügyi problémát jelent számára. Az orvosok feltételezése szerint Sian a Proteus-szindróma egyik ritka variánsától szenved, valószínűleg ugyanez a betegség kínozta az elefántemberként ismert Joseph Merricket is.

A fiatal Sian sokáig úgy gondolta, hogy szörnyű betegsége egy bosszúálló istenség átka miatt alakult ki, és ezt a terhet az istenek büntetésből rótták ki rá, mára azonban a családtagjai és barátai kitartó támogatásának köszönhetően Sian újra képes örülni az élet apró szépségeinek, és pozitívabban szemléli a világot.

A helyiek sokszor csak úgy emlegetik az eltorzult arcú fiút, mint az "óriás barátjuk", nagyon bíznak benne, hogy előbb-utóbb találnak gyógymódot a ritka betegségre, és Sian megismerkedhet álmai asszonyával és teljes életet élhet.

Tudj meg minden érdekességet már a hírfolyamodból! Csatlakozz hozzánk iWiWen és Facebookon!"Mindig is ilyen voltam, a fejem, a kezeim és a lábaim születésemtől fogva sokkal nagyobb méretűek, mint a testem többi része. Viszont mentálisan teljesen ép vagyok, és igyekszem ugyanúgy élni az életem, mint az egészséges emberek" - nyilatkozta Sian Mumtaz. "Az emberek mindig megrémültek tőlem és a gyerekek elszaladtak előlem. Mára azonban a környékbeliek megtanultak elfogadni olyannak, amilyen vagyok, és ha meglátnak, leülnek velem beszélgetni, és a barátjuknak neveznek. A legnagyobb álmom, hogy egyszer meggyógyulok, és megtalálom azt a lányt, aki örökre szeretni fog."

Sian Mumtaz kisfiú kora óta nem járt orvosnál, mikor megmondták neki, hogy valószínűleg Proteus-szindrómája van, amire jelenleg nem ismernek semmiféle gyógymódot, de a fiú családja abban bízik, hogy nem volt helyes a diagnózis, és találni fognak valamilyen kezelési módot, amivel segíteni lehet Sian állapotán.Focilabda nagyságú daganatot távolítottak el egy kínai férfi arcáról (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120522-focilabda-nagysagu-daganatot-tavolitottak-el-egy-kinai-ferfi-arcarol.html A nők nem akarják a szexet, kivéve ha... (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120530-a-nok-nem-akarjak-a-szexet-kiveve-ha.html Y diagnózis: Ilyen a mélyrészegség utáni kijózanodás (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120531-y-diagnozis-4-resz-kijozanodas.html Csúnyák, mégis szépnek látják magukat - Anorexiás kamaszokhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120523-csunyak-megis-szepnek-latjak-magukat-anorexias-kamaszok.html Y diagnózis 3. rész: Csacsi részegen a kormány mögött (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120522-y-diagnozis-3-resz.html Lehet, hogy nem is rossz az a gyerek - Csak nem hallhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120522-lehet-hogy-nem-is-rossz-az-a-gyerek-csak.html Idegkárosodást okozhat a szűk farmerhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120525-idegkarosodast-okozhat-a-szuk-farmer.html