Büszkén vállalja arcszőrzetét a szakállas nő

betegség megelőzés bajusz felhívás szűrés jótékonyság szőrzet arc szakáll hormonok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre nem kell megborotválkoznia a brit asszonynak a jó ügy érdekében.

Siobhain Fletcher policisztás ovárium szindrómától szenved, ami miatt fokozott szőrnövekedés tapasztalható a testén több helyen, így az arcán is. Ez a ritka betegség a nők hormonháztartását borítja fel, a megnövekedett tesztoszteronszint pedig az arcszőrzet - szakáll, bajusz - megjelenését okozza. Miután a november a szakáll hónapja, ezért ő is örömmel csatlakozott a brit Movember kampányához, amely szakáll- és bajusznövesztéssel kívánja felhívni a férfiak figyelmét az őket veszélyeztető betegségekre.

Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

A harminchat éves brit nőnél 12 éve diagnosztizálták a rendellenességet, amelyre egy családtervezést megelőző vizsgálaton derült fény. Siobhain minden reggelt borotválkozással kezd, most azonban másképp lesz: "Ha egy teljes hónapig képes leszek szakállal és bajusszal járkálni az utcán, akkor talán a férfiak figyelmét is fel tudom hívni arra, hogy bármilyen addig nem tapasztalt tünettel felkeressék az orvosukat és kivizsgáltassák magukat. Szörnyű, hogy néhányan közülük egyszerűen túl büszkék ahhoz, hogy alávessék magukat egy egyszerű tesztnek, amellyel akár a prosztata- és hererákot is kivédhetik. Régen nagyon zavart és szégyelltem is az arcszőrzetem, most azonban egy jó ügy érdekében állok ki és hívom fel a figyelmet arra, hogy ne a külsőségek alapján ítélkezzünk, mert a belső az, ami számít" - mondta el a nő, aki szakállas arcát fotón is vállalta.

Siobhain már pubertáskora óta szenved férfias arcszőrzetétől: "Azt hittem, normális, hogy minden reggel borotválkozom. Amikor azonban nem sikerült teherbe esnem, felkerestünk egy orvost, aki megállapította a betegségem. Először nagyon kétségbeestem, aztán rájöttem, nem az arcszőrzet az, ami meghatároz engem."

Siobhain a hónap végéig nem válik meg arcszőrzetétől, amellyel remélhetőleg számos férfi figyelmét felhívja az őket veszélyeztető betegségekre és a szűrések fontosságára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.