A most 8 éves Trinny Amuhirwe egy ritka csontbetegségben szenved, amitől egy óriási méretű tumor nőtt az arcára. A daganat szerencsére jóindulatú, de olyan gyors ütemben növekedett, hogy Trinny fél szemére megvakult, és kis híján meg is fulladt volna, ha nem műtik meg időben.

Az Ugandában élő Trinny Amuhirwe még csak négy és fél éves volt, mikor ritka csontbetegségéből kifolyólag egy hatalmas tumor kezdett el kifejlődni az arcán. Hazájában kétszer is megműtötték a lányt, de mindkét alkalommal rövid időn belül visszanőtt a daganat, ráadásul egyre nagyobb lett. A fibrózus dysplasia nevű ritka csontbetegség következtében Trinny fél szemére elvesztette a látását és fogsora is elmozdult a helyéről.

A beteg kislányt végül beutalták a londoni Cromwell kórház sebészeti osztályára, ahol hamarosan egy teljesen újszerű operációt fognak elvégezni rajta az orvosok. A műtét során a brit szakemberek megkísérlik teljes egészében eltávolítani a jóindulatú daganatot, mielőtt elkezdhetik az archelyreállító műtétet. Az operáció várhatóan legalább 15 órát fog igénybe venni.

"Ez egy valóban egyedülálló műtét lesz, melyet a világ legjobb szakemberei fognak elvégezni. A fejlett diagnosztikai technikáknak köszönhetően sikerült hajszálpontosan meghatározni a tumor helyzetét és mélységét. A műtét nélkül a kislánynak semmi esélye nem maradna a túlélésre, mivel a daganat elkezdte elnyomni Trinny légcsövét is, amitől légzési nehézségek léptek fel nála" - nyilatkozta Graham Banton, a Facing the World jótékonysági alapítvány igazgatója, aki lehetővé tette a rendkívül költséges operációt.

"Kislányok, ne menjetek modellnek!" - Cameron Russell szerint nem éri meghttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20121214-cameron-russell-modell-nem-ajanlja-a-modellkarriert-es-a-kifutot.html 14 éven aluli kislányok százai állnak sorba szebb hüvelyérthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121203-tobb-szaz-14-even-aluli-lany-vegeztet-huvelyplasztikat-nagybritanniaban.html 6 évesen egy világhírű márka arca lett Anna Nicole Smith kislánya - Szebb, mint az anyukájahttp://www.life.hu/anyaskodj/ovisoklettetek/20121129-anna-nicole-smith-kislanya-mindossze-6-evesen-mar-a-vilaghiru.html Ugyanolyan gyönyörű Jessica Alba kislánya, mint a színésznőhttp://www.life.hu/anyaskodj/ovisoklettetek/20121128-jessica-alba-kislanya-anyukajatol-orokolte-a-szepseget.html Kar nőtt a háta közepére egy 11 éves kislánynakhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121120-egy-emberi-mellkas-es-egy-ket-ujjban-vegzodo-kar-fejlodott.html