Kerek, nagy, feszes, a mellbimbó apró, makulátlan bőrű, teljesen szimmetrikus, szoptatás után is büszkén tekint a világba: ilyen a tökéletes mell - legalábbis a jelenlegi trendek alapján. A nők 95 százalékának azonban cseppet sem ilyenek a keblei, amit most bátran meg is mutatnak azért, hogy észrevegyük: minden mell másért szép, és akkor is szerethető, ha nem felel meg a jelenlegi elvárásoknak.

Vissza a valósághoz

Hála a médiának, nemcsak átlagemberek, de hírességek fedetlen kebleit is szemügyre vehetjük - akár minden napra jut egy pár tökéletesen kerek cici, ami szinte azonnal kétségbeesésbe taszítja azokat, akik bármiben is eltérnek a normától. Pedig ahány nő, annyiféle mell létezik, amivel egészen addig nem leszünk tisztában, míg csupán a sajátunkat és a médiába beválogatott, esetleg Photoshoppal formált tökéletes melleket látjuk. Ezt elégelte meg a 007b.com weboldal létrehozója, ahol kicsi és nagy, szoptatás előtt és utáni állapotokba betekintést nyújtó mellek láthatók, a maguk természetes valójában. Akadnak az alanyok között többgyerekes anyák, de egészen fiatal lányok is, akiknek alma helyett körte formájú a melle, esetleg megereszkedett, nagy bimbóudvarú, aszimmetrikus, vagy teljesen lapos.

Forrás: www.007b.com

"22 éves vagyok, s emlékszem, amikor a melleim növekedni kezdtek, furcsálltam, hogy a bimbóudvarom nagyobb, mint a barátaimé, később pedig az tűnt fel, hogy a melleim lejjebb lógnak, mint az övék. Tiniként rengeteget aggódtam emiatt, szerettem volna én is melltartó nélkül hordani ruhákat, és úgy éreztem, nálam kimaradt az a fázis, mikor a mellek még hetykén állnak. Ma már tudom, hogy ez nem minden nőnél jelenik meg, és lassan eljutok odáig, hogy elfogadjam a testem. Lehet, hogy nincsenek tökéletes melleim, de mit is jelent vagy számít ez valójában? Inkább arra gondolok, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy nem kell mellrákkal küzdenem."

"Két hónap múlva leszek 19 éves. Vékonynak mondanak, legalábbis felül, csípőtájon már teltebb vagyok. Soha nem találtam tökéletes melltartót, és sokáig hihetetlenül boldogtalan voltam a melleim miatt: azt gondoltam, túl kicsik, és cseppet sem vonzók. Még azon is elgondolkodtam, hogy gyógyszert szedek annak ellenére, hogy nem élek nemi életet, hátha a hormonok miatt megnőnek. Ma már boldog vagyok, hogy végül letettem erről. Épp azt tanulom, hogyan fogadjam el a melleimet, és úgy általában a testemet, és sajnálom, hogy a természetes szépséget oly sokszor alulértékelik."

"27 éves, afrikai-amerikai nő vagyok, 36 J-s mellekkel. Mindig is önbizalomhiánnyal küszködtem, a melleimről azt gondoltam, túl nagyok, és a merev mellbimbóimmal sem voltam kibékülve. Olyan testformáló darabokat hordtam, melyek leszorították a melleimet, és mindent kipróbáltam, hogy kisebbnek tűnjenek. Csak az elmúlt fél évben tudtam ránézni a testemre ruha nélkül."

"19 éves vagyok, és nem igazán törődtem azzal, hogyan néznek ki a melleim, míg mások kebleit nem láttam a tévében vagy az újságokban. Nem úgy néztek ki, mint az enyémek, ami miatt hamar megutáltam a sajátjaimat. Szeretném, ha teltebbek, kerekebbek lennének: ráadásul a jobb mellem egy kicsit nagyobb, mint a bal, és a mellbimbóim is nagyok, főleg a jobb oldali, amit nagyon utálok. Szeretnék kisebb mellbimbókat, mert ezek egyáltalán nem illenek a B-s méretű melleimhez. Mindig is vékony voltam, nem az az atletikus típus, és ma sem tudom teljesen elfogadni a melleimet, bár reménykedem benne, hogy egyszer azért sikerül."

Forrás: Thinkstock

Afrikában a lógó mell a divat

Azt, hogy épp milyen méretű és formájú mellett részesítünk előnyben, nemcsak koronként, de kontinensenként is folyamatosan változik. Míg több mexikói, perui vagy afrikai kultúrában voltak elismertek a széles csípőjű, nagy mellű nők, a középkori Európában már a kicsi és hófehér keblek voltak divatosak. A reneszánsz időkben már a buja, telt idomok hódítottak, ahogyan a mai Afrikában is inkább ez jellemző. Az ottani népeknél a lógó mell nem megaláztatást, hanem elismerést szül: akinek ugyanis még feszes, kemény a melle, az "nem teljesítette anyai feladatát", nem szoptatott gyerekeket. Egyes vándorló népeknél kifejezetten nyújtották a nők mellét, hogy a hátukon hordott gyermeknek csak hátra lehessen adni a tej forrását, ne kelljen emiatt megállni. Ugyanakkor Ázsiában például a kislányos, törékeny alkatú, kis mellű nőket részesítik előnyben. Manapság Amerikában és Európa legnagyobb részén a telt, feszes, kerek, kis mellbimbójú keblek hódítanak, melyeken nemcsak a hízásnak-fogyásnak, de a szoptatásnak sem látszódhat meg a nyoma - szerencsére a szilikontól dagadó labdák viszont kezdenek kimenni a divatból.

Gyönyörű fotók meztelen anyukákról szülés után

Rengeteg nő esik kétségbe amiatt, hogy szülés után nemcsak a melle, de a hasa vagy a combja sem nyeri vissza eredeti formáját. Szülés utána a kitágult bőrnek és a meglazult izmoknak időre van szükségük ahhoz, hogy regenerálódjanak, s újra feszesek legyenek, ám még így sem mindig áll minden vissza az eredeti állapotba. Erről persze ugyanúgy mélyen hallgatunk, mint arról, hogy mellünk formája miatt kirekesztettnek érezzük magunkat, a helyzeten pedig csak rontanak azok a hírességek, akik pár héttel a szülés után bombaformában, mosolyogva pózolnak a címlapokon.

Jade Beall fotós, aki maga is szült egy gyereket, megelégelte az anyukák önbizalomhiányát, és megmutatta a világnak, milyenek az átlagos nők szülés után a valóságban. Több mint ötven nőről készített képeket, akik minden trükk nélkül láttatni engedik megereszkedett bőrüket, terhességi csíkjaikat vagy a várandósság egyéb maradandó nyomait. Gyönyörű képek születtek róluk, melyeket az alábbi videóban nézhetsz meg, vagy galériánkban, ide kattintva! 


"Úgy lógnak a melleim, mint egy kutya füle"http://www.life.hu/anyaskodj/20130521-nem-ritkasag-mar-az-anyalanya-kozos-plasztikai-mutet.html Ahol a lányok mellét forró kővel vasalják (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130521-kamerunban-gyakori-a-barbar-modszerek-alkalmazasa-a-nem-kivant-terhesseg.html Sztárok, akik megküzdöttek a mellrákkalhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130516-sztarok-akik-mellrakkal-kuzdottek.html Akár üzletté is válhat a melleltávolító műtét?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130514-melleltavolitas-magas-rak-kockazat-miatt-hazankban-is-elerheto-lehetoseg.html Túl kicsi a melled? Itt a vákuumos melltartóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130311-nalunk-is-elerheto-az-uj-mellnagyobbito-eljaras-a-vakuumos-melltarto.html