Egyetlen porcikánk sem menekülhet a modern szépészeti eljárások elől, a műmell vagy a botox már megszokott része az életünknek, s úgy tűnik, az intim tájék teljes átalakítása is egyre elfogadottabb: természetes formáját vagy színét egyre többen változtatják meg nők és férfiak egyaránt.

Fiatalító savfürdő
 
Ahogy az arcfelvarrástól idegenkedők, úgy a műtéttől tartó nők is fiatalossá és feszessé formálhatják intim tájékukat, mely a szülések vagy csak az idő múlása miatt már nem olyan, mint egy tinilányé. Az új, franciák által kifejlesztett hialuronsavas megoldással feszesebbé, fiatalosabbá, teltebbé varázsolható a hüvely és annak környéke. A hialuronsavhoz még mannitot, egy természetes antioxidánst is hozzákevertek, hogy a savas beavatkozás után valóban megújulva érezzék magukat a páciensek - igaz, a húszperces eljárást másfél évente ajánlott lesz megismételni a tartós hatás érdekében.

Forrás: Thinkstock

Hüvelyszűkítés a tinilányos élményért
 
Azoknak, akiknek a jövő évben elérhető hialuronsavas megoldás helyett inkább a műtét szimpatikus, akár hazánkban is bármikor fiatalossá operáltathatják a hüvelyüket. Többször szült nőknél eddig is alkalmaztak hüvelyszűkítést, mely több esetben orvosilag is alaposan indokolt, nem is beszélve arról, hogy a kitágult hüvely vagy a vizelettartási gondok a nemi életet is megkeseríthetik. Az elmúlt években azonban olyan nők is kérik ezt a fajta beavatkozást, akik nem is szültek, csupán szeretnének divatosan szűkebb vaginával büszkélkedni, esetleg újra részleges szűzhártyával átélni tinédzserkorukat. Fiatal nőknél egyébként a legtöbb orvos operáció helyett az intim tornát ajánlja megoldásként, mely visszaadja az izmok feszességét - ez a torna szülés utáni gondokkal küzdő nőknek is ajánlott még akkor is, ha valóban műtétre szorulnak.
 
Rózsaszín, babás vaginák - a férfiak erre izgulnak

Ha már a műtéteknél tartunk, sokan zavarónak tartott szeméremajkaikat is átszabatják. A pornófilmekből visszaköszönő, kislányos, séma-genitáliával ugyanis nem mindenkit áldott meg a sors: akadnak nők, akiknek kisajkaik nagyobbak, ráncosak, vagy nem éppen babarózsaszínűek. Ha meg akarnak felelni az elvárásoknak, számukra csak a kés marad, s úgy tűnik, egyre többen szánják rá magukat: az utóbbi évek egyik legdinamikusabban fejlődő plasztikai sebészeti ága épp a hüvely és a szeméremajkak átszabatása. Nem egy műtétre vágyó nő érkezik a sebészhez pornólapokból kivágott képekkel, vagy épp párjával, aki megmutatja az interneten, milyen típusú nemi szervet szeretne műttetni szerelmének. A forma mellett ráadásul a szín is számít: a kutatások szerint a férfiak a halvány rózsaszín árnyalatért rajonganak odalent, így az erőteljesebb színű nemi szervű nőknek ismét van egy okuk a szégyenkezésre.

Egyre nagyobb divat a vaginaránctalanításForrás: Thinkstock

Az öregedő pénisz ellen még nincs túl sok ellenszer
 
Miközben a női nemi szervet piaci áruként gusztálják, és a trendekhez igazodva átszabatják, valamiért a férfiak ékességét nem akkora divat újraszabatni. Az idővel lógó, ráncosodó herezacskó ugyan nem túl gusztusos, így Amerikában már akadnak férfiak, akik felvarratják - sőt, egy vicc erejéig még George Clooney is megemlítette a beavatkozást egy interjúban -, de nem jellemző, hogy a férfiak ez ügyben a nagyság mellett bármi más miatt aggódnának. Pedig a korral nekik is megváltozik a nemi szervük: kevésbé lesz érzékeny, nehezebben lesz képes erekcióra, elgörbülhet, összemehet, s a színe is megváltozhat.
 
Az orvosok már tiltakoznak - egyelőre hiába
 
Legyen szó akár a férfi, akár a női nemi szervek operációjáról, a legtöbben csupán a várható végeredménnyel foglalkoznak, s nem törődnek a beavatkozás esetleges kockázataival. Az orvosok egy része már több nyilatkozatot is kiadott arról, hogy akár a szeméremajkak, akár a hüvely plasztikáztatása esetenként utóvérzésekkel, hegesedéssel, fertőzésekkel, érzéketlenséggel járhat, a divatnak egyelőre nem tudnak gátat szabni. A vizsgálatok szerint ráadásul a műtét nem javít a betegek önbizalmán abban a mértékben, ahogy előzetesen számítottak rá.