Szabó Ádám megmentette egy ember életét

X-Faktor életmentés mellkompresszió tehetségkutató műsor tehetségkutató újraélesztés X-Faktor 2013 szívmasszázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindennapi tettet vitt véghez az X-Faktor döntőse. Mint ismeretes, Szabó Ádám, aki a legutóbbi párbajban is győzedelmeskedett,  2013 nyarán megmentette egy 64 éves ember életét. 

"Friss volt a jogsim, alig egyéves, ott pedig kötelező az egészségügyi vizsga is, ahol megtanultam a mellkompressziót. Amikor azt láttam, hogy a férfi, aki nekiállt a szívmasszázsnak, segítségre szorul, akkor odamentem, helyet cseréltem vele, és úgy folytattam, ahogy az oktatáson tanultam. Mindenképpen szerettem volna segíteni. Nem azt akartam elérni, hogy emiatt rám figyeljenek. Ezzel nem kell felvágni szerintem" - nyilatkozta Ádám a Blikknek.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence
Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Az énekesként is bizonyító harmonikás fiú még a nyáron bizonyította be fantasztikus lélekjelenlétét, amikor egy koncertje után egy rosszul lett rajongót segített vissza az életbe. A 64 éves István Hajdúszoboszlón lett rosszul Ádám egyik fellépésén, a fiú pedig azonnal a segítségére a sietett.

A családapa nem emlékszik a történtekre, annál inkább kedvese, Lívia, aki végig asszisztált: "Egy hajdúszoboszlói szállodában volt Ádám koncertje július 5-én. Nagy rajongója vagyok, így elmentünk megnézni. A koncert után a zenész elkezdett játszani a hangszeren, mi pedig táncoltunk, és akkor a papának leállt a szíve.

István a napokban boldogan fogadta otthonában a tehetséges zenészt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.